Onbinler, Paludan’a lanet yağdırdı

İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılması nedeniyle Kuran Nesli Platformu tarafından “Kuran’a sahip çık” şiarıyla miting düzenlenerek Kuran-ı Kerim’in yakılması protesto edildi.

Onbinler, Paludan’a lanet yağdırdı
Advert
Yayınlama: 22.01.2023 17:33:54
108
A+
A-

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’i yakma hadsizliğinde bulundu. Polis koruması altında hadsizliğini işleyen Paludan’a ve buna izin veren İsveç yöneticilerine tepki göstermek için Kur’an Nesli Platformu, Batman’da 8 Mart Kadınlar Parkı yanında kitlesel basın açıklaması düzenledi. Mitingde Kuran Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek ve HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Av. Serkan Ramanlı birer konuşma yaptı. Ayrıca HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcıları, Alimler, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra bölge il ve ilçelerden çok sayıda vatandaş katıldı.

“HAYATIMIZIN MERKEZİNDE KURAN OLMALI”

Molla Beşir Şımşek, “Kafirlerin edepsizliği tarih boyunca Kuran’da tespitlidir. Onlar sürekli bizi Kuran’dan, İslam’dan koparmaya çalışıyorlar. Biz müslümanlar Kuran-ı Kerim’i, İslamı ve Peygamberimizi yaşamımızdan çıkarmamalıyız. Hayatımızın merkezinde Kuran olmalı. Hükümlerimiz Kuran’a göre olmalı. Sadece duvarda asılı olmamalı. Onlar bu cesareti Müslümanların bölük-börçük durumundan alıyorlar. Müslümanlar olarak Kuran’ı yeterince hayatımızda yer vermediğimizden dolayı bu tür saldırılara cüret edecek cesareti kendilerinde buluyorlar” dedi. HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı Av. Serkan Ramanlı, “Biz müslümanız ve kimsenin inancına hakaret etmeyiz. İsterse ineğe isterse toplu iğneye tapsın. Ama bizim inancımıza hakaret edilmesine asla müsaade etmeyiz. Müslümanların küfre karşı aciz durumda olmasından hoşnut değiliz, birlik olmalıyız” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.