Tanesi 20 lirayı buldu

Tarihi rekorlarını üst üste kıran bir enflasyonla zam yağmuru, 2023 yılında da hız kesmiyor. Kiloyla meyve alamaz duruma gelen dargelirliler, artık taneyle de meyve alamaz duruma geldi.

Tanesi 20 lirayı buldu
Yayınlama: 03.01.2023 17:40:04
220
A+
A-

KİLO İLE ALMA DÖNEMİ SONA ERDİ

Artan fiyat artışlarına paralel olarak yaşanan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaş meyve ve sebzeyi tane ile almaya başladı. Kilosu 20 TL’ye satılan narı vatandaşlar alım güçlerinin düşmesi nedeniyle eskiden kilo ile aldıkları narı tane ile almaya başladı. 1 nar tanesinin bile 15-20 TL’ye dayandığı piyasa şartlarında vatandaşlar evlerine meyve sebze götüremez hale geldi. Götürseler bile tane ile almaya başladılar.

“MEYVE ALAMAZ DURUMA GELDİK”

Çarşı ve pazardaki fiyatların cep yaktığını belirten Ahmet Kulp adındaki vatandaş, “Bu soğuk kış günlerinde insanlar için vitamin deposu olan, başta nar olmak üzere diğer narenciye ürünlerini bile alamaz hale geldik.  Bir kilo nar 20 TL, portakal 15 TL, mandalina 12 TL, elma 15 TL, muz 20 TL olmuş. Her birinden birer kilo almaya kalkışırsak yaklaşık 100 TL’yi gözden çıkarmamız lazım. Bu hayat şartlarında bizler tane ile almaktan başka çaremiz kalmadı. Bugün sadece bir adet nar aldım 15 TL verdim. Başka yerlerde 1 adet nar bile 20 liraya satılıyor” dedi. Haber: Recep AKIN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.