Tıbbi onkoloji ve kemoterapi ünitesi açıldı

Özel Batman Dünya hastanesinde tıbbi onkoloji ve kemoterapi ünitesi açıldı. Açılışa hastane başhekimi, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Rafet Taş, Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Ergün, Hastane Halkla İlişkiler Müdiresi Hanife Sedef Işık katıldı.

Tıbbi onkoloji ve kemoterapi ünitesi açıldı
Yayınlama: 18.01.2023 18:10:36
559
A+
A-

Ünite ilgili gazetecileri bilgilendiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yakup Ergün, “Bu ünitemizde görev alacak arkadaşlar eğitimlerini tamamladılar. Arkadaşlarımız kemoterapi konusunda 3 aylık bir eğitimden geçtiler. Hastalar halen dışarıya gidiyorlar. Ayrıca yol masrafından ziyade hasta gidip geldiğinde bulantı, kusma olur. Yani normal kemoterapiden sonra hasta dinlenmesi gerekirken yolculuk yapması sağlığı açısından ciddi riskler taşıyor. Ünite ve polikliniğimiz hastanemizin diğer birimlerinden tamamen izole bir yerde ve son derece hijyenik  ortamı gayet hijyenik bir ortamımız var” dedi.

“HASTALARDAN ÜCRET TALEP ETMİYORUZ”

Hastalardan ücret almadıklarını belirten Ergün, “Medikal onkoloji konusunda Ankara, İstanbul ne yapıyorsa bizde burada yapıyoruz. Batman olarak tek eksiğimiz il içerisinde PET filmi çekilen merkezin olmamasıdır. Yakın zamanda inşallah bu eksikliğin giderileceğine inanıyorum. Dediğim gibi, SGK, BAĞKUR, Emekli Sandığına mensup hastalarımızdan kemoterapi hizmetlerinde ücret talep edilmemektedir. Ünitemiz Batman’a hayırlı olsun” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.