“Üretim ekonomisi şart”

Batman Valisi Ekrem Canalp basın ziyaretleri kapsamında Batman Basın Konseyi’ni ziyaretinde Batman’ın kalkınması, istihdamın artması ve işsizliğin aşağıya çekilmesi için üretim ekonomisinin şart olduğunu kaydetti.

“Üretim ekonomisi şart”
Yayınlama: 25.01.2023 18:32:21
389
A+
A-

BATMAN’IN BASIN EVİ İHTİYACI VAR

Vali Canalp’ı Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Batman ve Batman basının sorunlarının konuşulduğu ziyarette Vali Canalp önemli açıklamalarda bulundu. Ziyarette Başkan Arslan ve gazetecilerin Batman’ın tüm basın derneklerinin birlikte kullanabileceği bir “Basın Evi” ihtiyacı olduğunu belirtmeleri üzerine açıklama yapan Vali Canalp, “Basın Evi için bir alan varsa, belki belediye basını ile beraber müşterek kullanabiliriz. Kentin içerisinde bir-iki katlı bir yer de olabilir veya müşterek kullanılan bir salon olabilir. Orada haber merkezi gibi bir yer olur ve haberler müşterek olarak yapabilir.  Bir iş merkezinde yada yeni yapılacak bir yerde, şöyle merkezi konumdaki bir yerin bir katını basın merkezi olarak kullanabiliriz” şeklinde konuştu.

“TEKSTİLİN DE İÇİNDE OLDUĞU ÜRETİM EKONOMİSİ ŞART”

Batman ekonomisinin kalkınması, istihdamın artması ve işsizliğin aşağıya çekilmesi için üretim ekonomisinin şart olduğunu kaydeden Vali Canalp, “Beş Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için bismillah deyip çıktık yola. İnşallah Şubat’ın 9’unda Bakanlıktan yer tespit komisyonu geliyor. Bizim mevcut OSB’miz 3 bin dönüm. Ama şu anda beş OSB için baktığımız toplam alan ise 18 bin dönüm. Yani var olan 1 ise OSB, 6 daha yanına ekleyecek şekilde yeni bir hamleye giriştik. Bunun içerisinde, bizim Samanyolu köyünün yanında kuracağımız tekstil kent var. Ama çayın kenarına kuracağımız OSB’ler de var. Oraya çayın kenarına sebzeleri yapmamız ve çayı o kanalın ortasına almamız lazım ki, ondan sonra kenardaki alanı eski sel yatağı halinden kurtarmamız lazım. Onlar hariç şu andaki 3 bin dönüme ilave olarak 18 bin dönüm olacak. Bu yatırımlar Batman’a gerçekten canlı, üretken ve diri bir ekonomi sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.