Usta müzisyen ve aranjör

Aslen Diyarbakırlı ama Batman’da doğup büyüyen, usta müzisyen ve aranjör Baran Çelebi, müziğe kendisi gibi müzisyenlik yapmış olan dayılarının teşvikiyle başladığını belirtti.

Usta müzisyen ve aranjör
Advert
Yayınlama: 03.01.2023 12:53:51
Düzenleme: 03.01.2023 13:20
191
A+
A-

Müzisyen dayılarından Doğan Binici’nin bölgenin önemli müzisyenlerinden biri olduğunu kaydeden Çelebi, sonraki süreçte dayıları Fahrettin ve Yunus Binici’nin de Batman’a müzik konusunda önemli katkı sunduklarını söyledi. Dayıları ile birlikte düğünlerde yer alırken bateri çalmayı öğrendiğini ve 3 sene batericilik yaptıktan sonra okul sürecinde müziğe ara verdiğini kaydeden Çelebi, “Zaten düğünlere gitmemin amacı bateri çalmaktı. Bateri çaldığımda da sanırım 10 yaşındaydım” dedi.

‘BAĞLAMA ÇALMAYA LİSEDE BAŞLADIM’

Lisede okuduğu dönemde bağlama çalmaya başladığını belirten Çelebi, “1995’li yıllarda bağlama çalmaya başladım. Kendi kendime çalıp öğrendim. Tabii aileden de gelen müzik tecrübem vardı. Son 17 yıldır aranjörlük yapıyorum. Şuan aranjörlük,  yani müzik yönetmenliğini yapmaktayım. Başka bir deyişle, müziklerin altyapısını oluşturuyorum” diye konuştu.

“BİR ÇOK SANATÇININ ALTYAPILARINI OLUŞTURUYORUZ”

Teknoloji ilerlediği için müzikle ilgili her çalışmayı Batman’da yapmanın kafi geldiğini belirten sanatçı Çelebi, “Birçok sanatçının altyapılarını bizler oluşturuyoruz. Yani dediğim gibi teknoloji ileri seviyede olduğundan oradan ses kayıtlarını alıp, burada montajlarını yaptıktan sonra tekrardan onlara gönderiyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.