“Yapacağımız hiçbir tesis Batman çayını kirletmeyecek”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, merkez mahalle muhtarlarını ağırlayarak Batman’da yapımı tamamlanan, devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında durum değerlendirmesinde bulundu.

“Yapacağımız hiçbir tesis Batman çayını kirletmeyecek”
Advert
Yayınlama: 04.01.2023 13:13:00
53
A+
A-

Köy köy, ilçe ilçe ve mahalle mahalle gerçekleştirdiği ziyaretler ve yaptığı toplantılarla sık sık Batmanlılarla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyen Vali Canalp, Batman merkez ve ilçelerine bağlı 289 köyden 191 köye ziyaret gerçekleştirdiklerini ve diğer köyleri de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmenin yanı sıra muhtarlarla yapılan toplantıların da artık daha sıklıkla yapılacağını ifade etti. Belediye Konferans salonunda yapılan toplantıya Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Belediye Başkan Yardımcıları Şükrü Alperen Göktaş, Muzaffer Özkan ve Metin Gürbüz, belediye birim müdürleri ve Batman merkez mahalle muhtarları katıldı. Yapımı tamamlanan, devam eden ve yapılması planlanan projeler hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.  Ücretsiz ekmek dağıtımı ve ücretsiz taziye evi hizmetleri ile Batman’ın Türkiye’de ender iller arasında olduğunu ve önemli bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Vali Canalp, “Batman için çabalamak, mücadele etmek hepimizin görevidir ve görevimizi gücümüzün yettiğince en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

“ÖNCELİĞİMİZ HALKIN REFAHINI SAĞLAMAK”

Batman’da yapılması planlanan tekstil kent, lojistik alanı ve yeni istihdam alanlarının oluşturulmasıyla ile ilgili konuşan Vali Canalp, “Üretim alanları oluşturmak Batman için bir tercih değil bir zarurettir. Bu kadar işsizliğin olduğu bir memlekette bizim hedefimiz istihdama katkı sağlayacak bu üretim alanlarını bir an önce hayata geçirip Batman’daki bu sorunu kısa süreli değil ilelebet ortadan kaldıracak bu adımları atmamız olacak. Bizim yapacağımız hiçbir tesis Batman Çayı’nı kirletmeyecek. Havaya, suya, toprağa herhangi bir atık bırakacak hiçbir sektöre izin vermeyeceğiz. Batman Çayı kenarı; tarım arazisi ya da mera değil ama buraların tarım arazisi olduğunu ve tarım arazisine OSB yapılacağı iddiaları doğru bir ifade değildir. Batman on yıllarını böyle yalanlarla dolanlarla kaybetti. 65 bin kişiye istihdam sağlayacak, minimum 30 bin haneye gelir sağlayacak olan böylesi önemli bir işe insanlar niye karşı çıkar? Batman’da birilerinin fakirlikten, işsizlikten beslenmelerine fırsat veremeyiz. Benim de her muhtarımızın da belediye başkan yardımcılarının da buradaki her kamu görevlisinin de herkesin temel önceliği halkın refahını sağlamak. Ne kadar sosyal destek verirseniz verin işsizliğin olduğu yerde fakirlik olur ama istihdamın sağlamış olduğu refah artışını hiçbir şekilde karşılaştıramazsınız. Bunun için çabalamak gayret göstermek hepimizin üzerine vesiledir. Benim görev sürem bu yapacağımız çalışmalarının hepsinin sonucunu görmeye yetmeyebilir ama yapacağımız OSB’lerin bir kısmının sonucunu kendim bizzat görürüm. Hepimizin büyüyen çocuklara karşı bir borcu var. Eğer biz bu projeyi başaramazsak yarın bu çocuklar büyüdüğünde işsizler ordusuna katılmaya devam eder ama bunu başardığımız zaman şundan emin olabilirsiniz çocuklarımız büyüdüğünde hepsinin iş bulabileceği, çalışabileceği imkanlar önlerinde hazır olacak” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.