“Yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz”

KESK Batman Şubeler Platformu Batman Atatürk Parkı yanında bir basın açıklaması yaparak, memurlara ve emeklilere yönelik açıklanan zamma “İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz” temasıyla tepki gösterdi.

“Yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz”
Yayınlama: 04.01.2023 17:39:58
199
A+
A-

Yapılan basın açıklamasına KESK Batman Şubeler Platformu bileşenlerinin yanı sıra Demokrasi ve Emek Platformu, emekliler ve vatandaşlar katıldı. Basın açıklamasını okuyan SES Batman Şube  Başkanı ve Dönem Sözcüsü Deniz Topkan, “Enflasyon rakamları açıklandı. TÜİK’e göre enflasyon; aylık yüzde 1.18, altı aylık yüzde 15.4, yıllık yüzde 64.27 olmuştur. Yine TÜİK verilerine göre emekçilerin ve halkın temel harcama kalemi olan gıdada resmi enflasyon yıllık yüzde 77.87’ye, kira-konut enflasyonu ise yüzde 79.83’e ulaşmıştır. Yaşanan gerçek hayat pahalılığının TÜİK tarafından açıklanan resmi rakamlar ile adeta bir kara delik gibi yutulmasına maalesef alıştık. Ancak bugün açıklanan resmi enflasyon rakamları hepimize bir kez daha ‘Bu kadar da olmaz. İnsanın aklı ile bu kadar da dalga geçilmez’ dedirtmiştir” dedi.

“KAMU MAAŞI, ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALDI”

20 Yıl önce asgari ücretin 2 katını geçen en düşük kamu emekçisi maaşının bugün  asgari ücretin altına indiğini ifade eden Topkan, “Asgari ücretin 3 katını aşan ortalama kamu emekçisi maaşı ise bugün asgari ücretin sadece 500 TL üzerindedir. Sadece bir yıl önce yoksulluk sınırının yaklaşık yarısına denk gelen en düşük kamu emekçisi maaşı bugün yoksulluk sınırının üçte birine kadar inmiştir. Tüm kamu emekçilerini ve emeklileri bugünün acil talebi olan en az asgari ücret artışı talebine olduğu kadar en temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.