“Yılbaşında halka çirkinlikler dayatılıyor”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Batman Şubesi tarafından Mekke’nin fethinin 1392’nci yıldönümü münasebetiyle program düzenlendi.

“Yılbaşında halka çirkinlikler dayatılıyor”
Advert
Yayınlama: 01.01.2023 12:52:23
Düzenleme: 01.01.2023 16:33
131
A+
A-

Geleneksel olarak her yıl kutlanan Mekke’nin Fethi programının tüm Türkiye’de, 81 şubelerinde yüzlerce noktada icra edildiğine dikkat çeken AGD Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş, “Diğer taraftan biz yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine ve doğruluğuna inanıyoruz. İnsanlarımızın ve gençlerimizin efendimiz (sas)’in hayatını daha yakından tanımaları ve hayatlarına tatbik etmeleri için vesile olmaya çalışıyoruz” dedi. Kültür Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirilen programa bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Dr. Rıfat Ablay’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, sinevizyon gösterimi ile devam etti.
“AGD, MÜSTESNA BİR KURULUŞ”
Programda AGD Batman Şube Başkanı Demirtaş, Mekke’nin fethine dair açılış konuşması gerçekleştirdi. Başkan Demirtaş, Anadolu Gençlik Derneğinin öteden beri şuurlu, sorumluluklarının farkında, Allah rızası için gayret gösteren bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluş olduğunu belirtti. Demirtaş, “Yaptığımız çalışmalar dünyaya, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin, bir arada yaşama kültürünün ve adaletin tesisinde gayret eden bir gençlik oluşturmanın çabasıdır. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne hâkim olması mücadelesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Aynı şekilde yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini, aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ediyoruz. Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz” dedi.


“SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI DÜZENLEDİK”
Anadolu Gençlik Derneği olarak Aralık ayı içerisinde tüm liselerde Siyer-i Nebi yarışması düzenlediklerini ifade eden Demirtaş, “Bu çalışmada; gençlerimizin Efendimiz (sas)’in ahlakını, mücadelesini yakından tanımlarını hedefledik. Ortaokullarda ülke genelinde oluşturduğumuz Kaşif Grupları ile öğrencilerimizi hem kitapla buluşturuyoruz hem de onlara temel değerlerimizi anlatıyoruz. Hem Lise öğrencileri ile hem de ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Kitap kritikleri ve sinema günleri ve farklı sosyal etkinlikler bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Ayrıca genç kardeşlerimizin okul derslerine yardımcı oluyoruz. Her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyoruz. Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz” dedi. Program, Kadın Kolları, ortaokullar ve Karavan Grubu gösterimlerinin ardından minik kariler bir etkinlik gerçekleştirdi. “Mekke’nin Fethi” sinevizyon gösteriminin ardından Hatip Prof. Dr. Abdurrahman Candan bir konuşma yaptı. Cansuyu Derneği’nin tanıtım sinevizyonu gösteriminin ardından yapılan Siyer-i Nebi ödül töreninin ardından program sona erdi. Haber-Recep Akın

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.