Yollara ‘Yürüyen ledli yaya’ uygulaması

Batman Belediyesi tarafından Turgut Özal bulvarı Dörtyol kavşağına ‘Yürüyen ledli yaya’ çalışması uygulandı. Yapılan uygulamayla yaya geçişi alanında ledler yanarak sürücülerin dikkati artacak.

Yollara ‘Yürüyen ledli yaya’ uygulaması
Advert
Yayınlama: 19.01.2023 17:43:57
183
A+
A-

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK PROJE OLACAK”

‘Yürüyen ledli yaya’ uygulamasının Türkiye’de ilk defa Batman’da uygulandığını belirten Belediye Ulaştırma Hizmetleri Müdürü Veysi Güney, Türkiye’de bu uygulamayı yapan başka bir belediyenin olmadığına dikkat çekti. Güney, “Bu proje İçişleri Bakanlığımızın da desteklediği ‘Önce Yaya’ projesine destek olarak, yayalarımızın daha güvenli bir şekilde karşıya geçmelerini sağlamak, farkındalık yaratmak, dikkat çekmek ve araçların da yayalara olan dikkatini arttırmak amacıyla çıkan bir proje. Projeyle ilgili olarak AR-GE çalışmalarını bitirdik. Kurduğumuz ledli uygulama örnek bir çalışmadır” dedi.

“SÜRÜCÜLERİN DİKKATİ ÇEKİLECEK”

Yaya geçişi alanında ledlerin yanacağını belirten Güney, “Böylece sürücülerin yayalara dikkati artmış olacak. Bununla ilgili animasyonlarımız da hazır. Gerçekten güzel bir uygulama. İlk defa buraya yaptık. Eğer sayın Valimiz Ekrem Canalp uygun görürlerse bu çalışmayı diğer kavşaklarımıza da uygulamayı düşünüyoruz. Turgut Özal Bulvarı, Atatürk Bulvarı  ve ışıkların olmadığı yerlere de bir projemiz var” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.