Ziraat odasından “ sigorta yapın” uyarısı

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da yaşanan kuraklık nedeniyle çiftçiler, tarlasındaki ürünlerinin verim kaybı yaşamasından endişe duymaya başlarken, Batman Ziraat Odasından çiftçilere “Ektiğiniz ürünlerinizi sigorta ettirin” uyarısı geldi. 

Ziraat odasından “ sigorta yapın” uyarısı
Yayınlama: 25.01.2023 18:30:13
150
A+
A-

Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, “Bütün dünyada Türkiye’de ve Batman’da bu sene kuraklık Şimdiye kader çiftçilerimiz kuraklık nedeni ile fazla sigorta yapmıyorlardı. Bu sene ise kuraklık için çiftçilerimiz sigorta yapmaya başladılar.  Temennininiz ve isteğimiz çiftçilerimizin sigorta için müracaat etmeleridir. Çünkü bu seneki kuraklık tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de ve Batmanda da çoktur, bunun için dikkat etmeleri gerekir” dedi.

“SİGORTALARINIZI BANKA VEYA KREDİ KOOPERATİFLERİNE YAPIN”

Kuraklık nedeni ile sigortalarını bankada veya tarım kredi kooperatiflerine yapmalarını isteyen Oda Başkanı Aydiş,”  Batmanda yaklaşık 8 bin çiftçimiz var çağrımız bu çiftçilerimize merkezde tarım kredi kooperatiflerine ilçelerde ise banaklarda ekinlerini sigorta yaptırsınlar.  Çiftçiler tarım sigortasını yapmadıkları zaman bu sene kuraklık onları çok etkileyecektir. Her çiftçimiz tarım sigortasını yapabilir. Buğday arpa için 15 Şubata kadar, mercimek ve nohut için de 17 Şubat’a kadardır.  Daha çiftçilerimizin süreleri var.  Bu süre içinde çiftçilerimiz gidip sigortalarını yaptırsınlar. Çiftçilerimiz her konuda sigorta yapabilirler.   Kuraklık için, ateş yanması için, sel felaketleri için sigortalarını yapsınlar” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.