200 Çocuk aldıkları eğitimle Kur’an-ı Kerim öğrendi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Batman Şubesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle  TÜGVA Batman Vakıf Okulunda Kur’an-ı Kerim dersi alan öğrencilerin “Kur’an’a Geçiş ve Hatim” töreni gerçekleştirildi.

200 Çocuk aldıkları eğitimle Kur’an-ı Kerim öğrendi
Yayınlama: 06.02.2023 15:31:25
61
A+
A-

Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen törene Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Serik, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü İbrahim Halil Yakut, STK ve  siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur’an’ı Kerim tilaveti okundu. Sinevizyon gösteriminin ardından “Yüce kitabım” ilahisi, Kur’an şiiri, Kur’an-ı Kerim ile ilgili güzel sözlerin paylaşımı ve ney dinletisi eşliğinde semazen gösterimiyle program devam etti. Kur’an’a geçmiş olan 200 öğrenciye hediye verildi. Hatim duasının ardından Kur’an-ı Kerim’i hatmetmiş 19 öğrenciye yapılan hediye takdiminden sonra,  toplu fotoğraf çekimi ile program son buldu.

 “GÜZEL ÇALIŞMALARIN DEVAM GELECEK”

Batman TÜGVA’nın güzel çalışmalara imza attığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, “Son birkaç yıldır özellikle yakından takip ettim ve şuanki etkinlikle de taçlandırdılar bu çalışmaya katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel çalışmaların devamı gelecek. TÜGVA, bu çalışmaları inşallah daha da artırarak sürdürecektir. Bundan bir süre önce açmış olduğu icaphane ile çocuklarımızın bilişim alanındaki meraklarını en üst düzeye çıkartıp ve onlara bu meraklarını giderecek bir ortam hazırladık çocuklarımız gençlerimiz binada bilişimle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyorlar ve yapmaya devam ediyorlar” dedi.

“HEM EĞLENDİK, HEM ÖĞRENDİK”

Eylül ayından itibaren TÜGVA Vakıf okulu olarak Halk eğitim Merkezi ile ortaklaşa kurs açtıklarını kaydeden TÜGVA Batman İl Temsilcisi Mehmet Onutçu, “Batman’ın 30 ayrı noktasında 42 kursumuzla 1000’i aşkın öğrencimiz katılım sağladı. Vakıf okulumuzda Kur’an’a geçen 200 öğrencimize Kur’an’ı Kerim hediye edeceğiz. Yine Kuran’ı baştan sona hatmeden 19 öğrencimize de adlarına özel olarak yaptırdığımız birer Rahle hediye edeceğimiz programın mutluluğunu beraber yaşamak için bu gün burada bulunuyoruz. TÜGVA Vakıf olarak okullarımızda en başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere, Peygamberimizin hayatı, ibadet, inanç ve ahlak derslerinin yanında sportif faaliyetler, zeka oyunları gibi çeşitli yarışmalarla hem eğlendik hem öğrendik. Özellikle de mukaddesatımıza yönelik çirkin saldırıların iyice arttığı günümüzde verebileceğimiz en güzel cevabın Kur’an’a ve peygambere daha sıkı sarılıp İslam’ın mesajını en doğru şekilde tüm insanlığa ulaştırmak olduğuna inanıyoruz ve bizler imanlı gençlik olarak buradan tüm dünyaya haykırmak istiyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.