42 Yıldır kendini resme adadı

Batman’ın tanınmış ressamlarından Murat Demir, kuaför dükkânında hem traş hem de birbirinden güzel yağlıboya manzara ve portre resimleri yapmaya devam ediyor.

42 Yıldır kendini resme adadı
Yayınlama: 01.02.2023 16:41:12
659
A+
A-

Yeni Mahalle, Raman caddesindeki dükkânında çarpıcı tablolar yapan 54 yaşındaki ressam Demir, ayrıca sıkı bir Maradona hayranı olarak da tanınıyor.

‘İLK YAPTIĞIM RESİM MARODANA’NINDI’

42 Yıldır resim yaptığını hatırlatan Demir, “İlk çizdiğim resim geçenlerde hayatını kaybeden Arjantinli efsane futbolcu Diego Armando Maradona’ydı. 1980’li yıllardı. Maradona’nın resmini keçeli kalemle çizmiştim. Sıkı bir Maradona hayranıyım. Ona hayranlığımdan ve solak oluşumdan herhalde. Ayrıca top oynayışımdan ve onun formasını giyişimden insanlar özdeşleştiriyor. Maradona lakabını da zamanında futbol oynadığımız mahalledeki gençler taktı. O zamanlar böyle dünya çapında ünlü olan futbolcuların formalarını almak mucizeydi ve buralarda teknoloji o kadar gelişmemişti. Ben beyaz atlet alırdım ve üzerine şerit şeklinde bant çektikten sonra atleti boyamak suretiyle Arjantin Milli Takım formasına dönüştürüp giyerdim” dedi.

‘RESME İLGİM, BABAMIN ARABASINI BOYAYARAK BAŞLADI’

Resme ilgisinin nasıl başladığı konusunda konuşan emektar ressam, “Rahmetli babam hamaldı ve bir çek çek arabası vardı. İşi olmadığı zaman arabasının demir aksanlarını farklı renklere boyardı. O boyarken ben de ona yardım ederdim. Sonra bu merak ağabeylerime de yansıdı. Ardından keçeli kalemlerle resimler yapmaya başladım” dedi.

 ‘BENİ YAŞATAN TEK ŞEY RESİMDİR’

Resim yapmak kendisi için olmazsa olmazlarından olduğuna dikkat çeken ressam Demir, “Beni yaşatan tek şey resimdir. Resim yapmaktan kesinlikle kopamam, çünkü resim benim dünyamdır. Yetkililer sanatçılara destek verip sahip çıkmaları gerekiyor. İsterim ki bazı projeler de bizim de yer almamız sağlansın. Bizim de sonuçta bazı sıkıntılarımız var. Okuyan çocuklarımız var, okul okutamıyoruz. Kuaförlük mesleğine gelince, yaşımız ilerlediği için genç kesim de yanımıza gelmiyor. Sanatımız projelerde yer alsın ki, en azından sanatımızı yeni nesile aktaralım ve sevdirelim” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.