“Adıyaman’da sahra eczanesi kurduk”

Batman Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan, Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sürecinde oda olarak yapmış oldukları yardımlar, çalışmalar ve deprem bölgesindeki faaliyetleriyle ilgili açıklamada bulundu.

“Adıyaman’da sahra eczanesi kurduk”
Yayınlama: 14.02.2023 17:49:37
Düzenleme: 14.02.2023 19:52
168
A+
A-

“İNSANİ YARDIMLARI BÖLGEYE GÖNDERDİK”

Depremin başladığı ilk günden itibaren Batman, Siirt ve Muş’taki  meslektaşlarıyla bir kriz masası oluşturduklarını belirten Oda Başkanı Adnan Bayhan, “Burada Batman Eczacı Odasında gerek gıda, gerek ilaç ve gerekse barınma noktasında  ne ihtiyaç duyuluyorsa, meslektaşlarımızla elbirliğiyle ilk günden itibaren bunun hazırlıklarını yaptık. Depremin ikinci gününde 1 tır dolusu ilaç, battaniye ve gıda malzemeleri başta olmak üzere insani yardımları hemen bölgeye gönderdik. Adıyaman özelinde oraya yardımları ulaştıran ilk eczacı odası Batman Eczacı Odası’ydı. Ondan sonraki gün ikinci tırı ve bir sonraki gün de üçüncü tırı gönderdik” dedi.

“HERGÜN 5 ECZACIMIZ GÖREV ALIYOR”

Adıyaman’da kurulan Eğriçayır sahra hastanesinde Batman, Erzurum ve Van Eczacı Odalarıyla birlikte sahra eczanesi kurduklarını belirten Başkan Bayhan, “Batman başta olmak üzere, yurdun dört bir tarafından meslektaşlarımızın gönderdiği ilaçları vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde ulaştırdık. Bölgedeki kötü şartlara rağmen meslektaşlarımızla beraber depremzelerin ilaç ve sağlık konusundaki hizmetleri layıkıyla yapmaya devam ediyoruz. Bugün depremin 9’uncu günündeyiz, bu 9 gün içerisinde Batman’dan nöbetleşe her gün 5 eczacımız aktif olarak Adıyaman’a gitmekte ve oradaki eczanelerde görev almaktadır. Batman’daki tüm eczacılarımız, özellikle Muş’taki eczacı arkadaşlarımızla birlikte eksik ürünleri kendi cebimizden alıp Adıyaman’a göndermeyi sağlıyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.