Alman ekibinde Batmanlı kahraman

Almanya’da yaşayan Batmanlı Barış İşçimen, Almanya arama kurtarma ekibiyle Türkiye’ye gelerek Kahramanmaraş’ta katıldığı çalışmalarda ekip olarak 34 kişiyi kurtardıklarını söyledi. İki defa ölüm tehlikesi geçiren Barış, bireysel olarak 7 kişiyi canlı olarak enkaz altında çıkardı.

Alman ekibinde Batmanlı kahraman
Yayınlama: 16.02.2023 17:46:11
Düzenleme: 16.02.2023 18:06
615
A+
A-

BİREYSEL OLARAK 7 KİŞİYİ KURTARDI

Merkez üssü Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından başlatılan yardım çalışmasına katılan Almanya arama kurtarma ekibinde yer alan Batmanlı Barış İşçimen, deprem bölgesinde yaptığı çalışmalarla taktir topladı. İşçimen, 7 günlük arama kurtarma çalışmalarında ekip olarak 34, bireysel olarak ise 7 kişiyi canlı olarak enkaz altından çıkardı. Batmanlı olduğunu ve Almanya Stuttgart’a ikamet ettiğini söyleyen İşçimen, depremin ikinci gününde Almanya arama kurtarma ekibiyle beraber Kahramanmaraş’taki enkaz bölgesine geldiğini dile getirdi. İşçimen, “Biz, Almanya ekibi olarak bayağı güzel işler çıkardık. Ekip olarak diğer ekiplerle beraber 34, sadece kendi ekibimizle beraber 14, benim kendi ellerimle tünellerden, enkazlarda çıkardığım insan sayısı 7’dir. Bayağı zorlu geçti. Depremin yıkıcı etkisini gördük. Hala şoktayız, depremin tahribatını, neler yapabileceklerini gördük” dedi.

“İKİ DEFA ÖLÜM TEHLİKESİ ATLATTIM”

Çok zorlu bir işe imza attıklarını belirten, deprem bölgesinde enkazda çalışırken iki defa üzerine binaların çöktüğünü, kolonlar arasında kaldığını ve ekip arkadaşları tarafından kurtarıldığını söyleyen İşçimen, “Özellikle söylemek istediğim bir şey var. Depremin 5. gününde 32 yaşında anne ve 6 yaşındaki oğlunu çıkarılamaz denildiği yerden yerin 6 metre derinliğinde tünel kazarak binanın bodrum katındaki duvarı kırıp içerden sağ salim kendi ellerimle anne ve oğlunu çıkartmayı başardım. Almanya arama kurtarma ekibi fire ekibinden cesaret madalyası aldım. Bunun için çok gururluyum. Çalışmalarımız bu yöndeydi” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.