Araç yıkama 80 liraya yükseldi

Kış şartlarında gün boyu çalışan oto yıkama ve yağlama şirketleri artan maliyetlere rağmen makul fiyatlarla vatandaşlara hizmet vermeye devam ettiklerini belirttiler.

Araç yıkama 80 liraya yükseldi
Advert
Yayınlama: 13.02.2023 13:56:00
92
A+
A-

Batman’da bir aracın komple yıkama ve temizliği 80 TL’ye yapılıyor. Geçen seneki fiyatının ise 50 TL olduğu belirtildi.

“GİDERLERİMİZ ARTTI”

Gün boyu su ile çalışan oto yıkamacılar yaşadıkları zorlu iş yükünün yanı sıra artan maliyetlerin de sektörlerini olumsuz etkilediğini, ancak buna rağmen araç yıkama fiyatında büyük artışlara yönelmediklerini kaydettiler. Batman’da görev yapan bir oto yıkama yetkilisi, “Bizler oto yıkama sektörü olarak yaz-kış demeden vatandaşlarımıza hizmet sunmaya devam ediyoruz. Araçların bakım ve temizliği konusunda her türlü çabayı,  belli bir kalite ve standartta sürdürüyoruz. Tabii her iş kolunda olduğu gibi bizim de giderlerimiz var. Artan yüksek fiyatlar sektör maliyetlerini de arttırmış durumda. Bizler buna rağmen vatandaşlarımıza makul fiyat seçenekleriyle hizmet vermekteyiz” dedi.

“FİYATLARIMIZ MAKUL DÜZEYDE”

Araç yıkamanın yanı sıra bakım ve temizliğini çok detaylı yaptıklarını belirten işletme yetkilisi, “ İlkin  araçların içini elektrikli süpürgeyle en  girift kısımlarına kadar detaylıca temizliyoruz. Yani makine işlemi uyguluyoruz. Ardından da köpük, fırça ve su işlemi devreye giriyor. Yaptığımız tüm bu işlemleri 80 TL’ye yapıyoruz. Geçen sene 50 TL’ye bu işlemleri uyguluyorduk. Artan maliyetleri göz önünde bulundurduğumuz da 80 TL, makul bir fiyat. Yıkama ve yağlama hizmetinin yanı sıra otopark işletmeciliği de yapıyoruz. Genel olarak bu sektördeki işletmelerin bünyesinde otopark hizmeti de bulunuyor. Ama eskisine oranla vatandaşlar araçlarını çıkarmıyor. Çünkü artan yakıt zamlarıyla beraber maliyetlerdeki artışlar, otopark kullanımını olumsuz etkiledi. Oysa geçen seneye oranla sadece 5 TL’lik bir artış söz konusu.  Şuan otopark ücreti 15 TL’dir. Geçen sene ise 10 TL idi” diye konuştu. Haber-Recep Akın

????????????????????????????????????

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.