“Aynı gemide olduğumuz anlaşıldı”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve tarihe yıkıcı etkisiyle anılacak olan iki büyük deprem yaşadıklarını belirten Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, yaşanan felakette ülkenin her karışında yaşayan bütün vicdanları yandığını kaydetti.

“Aynı gemide olduğumuz anlaşıldı”
Yayınlama: 14.02.2023 13:52:52
66
A+
A-

Başkan Polat, “Kahramanmaraş Pazarcık’ta 65 saniye içinde nereye doğru gittiğimizi ve aklımızın dondurucudan çıkarmamızın zamanı geldiğini beynimizi sarsarcasına hissettirdi. Başta iktidar yetkilileri ve ortakları olmak üzere bütün muhalefet partileri, STK, cemaat, kanaat önderleri ve bürokratlara ateş düştüğü yeri yakmadı ve bu ülkenin her karışında yaşayan bütün vicdanları yaktı. Bu ülkenin İstikbali ve sözde vatanı için fedakarca hizmet ettiğini iddia eden iktidar, ortakları, muhalefet, STK, cemaat yöneticileri Maraş’ta, Hatay’da, Adıyaman’da ve diğer ilerimizde yaşanan depremde cenazesi olmayan parti, cemaat, din, mezhep, ırk ve renk var mıydı? Bu felaket aynı gemide olduğumuzu ve fark gözetmediğini göstermedi mi? Sadece depremde değil aynı gemide olan bizler için açlık, adalet, hukuk, özgürlük ve insanca eşit şartlarda olduğumuzu bizlere göstermedi mi?” dedi.

“İKTİDAR SINIFTA KALDI”

İktidarın imar affı gibi yanlış uygulamaları ve iktidarını koruma telaşıyla daha fazla trajedilerin gerçekleşmesine sebebiyet verdiğini belirten Başkan Polat; “Asrın felaketi sebebiyle bu depremde ihmali olan ve bu ihmallere göz yuman başta iktidar ve yöneticileri olmak üzere, muhalefet idarecileri ve koltuklarını koruma ve menfaatlerini koruma adına sessiz kalan kim varsa mahkemelerde olmasa bile vicdanlarda yargılanıp ceza yiyeceklerdir. İktidar depremin ilk saatlerinde televizyon ve sosyal medya platformlarında kendilerinin hiçbir suçu ve ihmali yokmuş gibi başka suçlu arama peşine düşerek hareket etmiştir. İktidar kanadının yöneticileri ekranlara çıkmak için yer kapma kavgasında ve bu enkazda partime nasıl bir fayda sağlarımın peşine düşmüşlerdir. Hâlbuki partinin menfaatleri yerine enkazın altında kalan 10 binlerin canlarını önceleyip depremin ilk saatlerinden itibaren en hızlı şekilde ülkenin bütün imkanlarını seferber ederek koordinasyonu güçlü bir şekilde sağlamaları gerekiyordu. Muhalefet Partileri de çoğu yerde halktan ziyade iktidarını koruma içgüdüsüyle hareket eden iktidara benzeyen tavırlar sergileyerek düşük not almıştır halk nezdinde” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.