Babacan’dan gazete sahiplerine teşekkür

BİK 32’inci dönem Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcileri Seçimi’ne, Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) desteğiyle Marmara Bölgesi adayı olarak Balıkesir’den katılan Ümit Babacan’ın 1 oy farkı ile temsilcilik hakkını kaybetmesi büyük üzüntü yarattı.

Babacan’dan gazete sahiplerine teşekkür
Yayınlama: 02.02.2023 16:56:04
88
A+
A-

Anadolu basınını 2023-2025 yılları arasında BİK genel kurullarında temsil edecek Anadolu gazete sahipleri temsilcisi 3 üyenin 32’inci dönem genel kurulu seçimi, Ankara Mamak’ta, Hidayet Türkoğlu spor salonunda yapıldı. Yapılan seçimde Mehmet Ali Dim 355, Tahir Gülebak 346, Mehmet Ergün 321, Ümit Babacan 320, Yusuf Ziya Çakır 307, Erdoğan Erişen 304 oy aldı. Dim, Gülebak ve Ergün Gazete sahipleri temsilcisi seçilirken, Balıkesir’den aday olan Ümit Babacan, seçimi 1 oy fark ile kaybetti. Seçimde 4 oy da geçersiz sayıldı.

“DAHA ÇOK ZİYARETTE BULUNMALIYIZ”

Ümit babacan seçim sonrası yaptığı açıklamada, “1 oy farkla kaybettiğimiz seçiminin ardından üzülmedim desem yalan söylemiş olurum, ancak zaman geçtikçe, bunun bana büyük bir deneyim kazandırdığını belirtmek isterim. Benimle birlikte mücadele veren Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in en çok oyu alarak temsilci seçilmesi benim adıma ayrı bir mutluluk. Seçim sonuçlarına baktığımda anladım ki diğer bölgelerde de daha çok gazete sahiplerini ziyarette bulunmalıyız. Seçimi kaybettim ama, sandığımda kullanılan oyun yüzde 97’sini almak beni ve bana destek verenleri mutlu kıldı. Seçim gezilerinde güzel dostluklar kazandım. Onlarla konuştuğumuzda birlik olursak başaramayacağımız hiç bir şeyin olmayacağını gördüm ve seçimden çok daha fazlasını kazandığımdan dolayı mutlu olduğumdan emin olmanızı belirtmek isterim. Ülkemizin her yanından bizlere destek olmak üzere seçimlerimize katılan tüm meslektaşlarıma sonsuz teşekkürlerimi iletiyor, seçilen arkadaşlarıma görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.