Balık bolluğu fiyatları düşürdü

Batman’da seyyar satıcıların yanı sıra birçok balıkçı esnafı bu sene yaşanan balık bolluğuna dikkat çekerek, kimi zaman fiyatların önceki seneye nazaran bir hayli düşük seyretmesine rağmen alıcıların az olduğu belirtildi.

Balık bolluğu fiyatları düşürdü
Advert
Yayınlama: 27.02.2023 15:38:08
89
A+
A-

Artan hayat pahalılığının yanı sıra yaşanan depremlerin etkisiyle vatandaşların iyice sıkıntıya düştüğünü kaydeden bir balıkçı esnafı, satmış olduğu balıkların geçen seneye nazaran hayli aşağıda olmasına rağmen vatandaşların yine de ilgi göstermediğinden yakındı. Batman Sanat Sokağı girişinde seyyar tablasında balık satışı yapan Rıdvan Savun, “Biz bu balıkları milletimiz için orta Karadeniz bölgesinden getiriyoruz. Hatta tonlarca getiriyoruz.  Şu anda sattığım balık cinsi orkinostur ama halk arasında yerli palamut olarak da adlandırılıyor. Yağlı oldukları kadar bir o kadar da lezzetlidirler” dedi.

“FİYATI 60-70 TL’DEN 40 TL’YE DÜŞMÜŞ”

38 yaşındaki balıkçı Savun, “İthal palamudu sadece tavada pişirilir ama yerli palamut balıkları hem tavada hem de ızgarada pişirilebiliyor. Yerli palamudun kilosu geçen sene 60-70 TL arasında iken bu sene 40 TL’ye satıyoruz. Buna rağmen umduğumuz şekilde bir satış rekoltemiz yok. Fiyatlarının düşmesinin nedeni ise bu sene balık bolluğu yaşanıyor. Balık bolluğunu da size şöyle izah etmek istiyorum: Mesela geçen sene Batman’a 1 tır dolusu balık geldiyse, bu sene 10 tır kadar balık geldi.  Sadece yerli palamut değil, çinekop balığından çuprasına kadar her türlü deniz balığı geliyor” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.