Batmanlı öğretmenler çadırda eğitim veriyor

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ara verilen eğitime, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde çadırlarda başlandı.

Batmanlı öğretmenler çadırda eğitim veriyor
Yayınlama: 21.02.2023 14:44:24
85
A+
A-

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Demokrasi Meydanı’nda kurulan çadırlarda 160 öğrenci kayıt yaptırdı.

TOPLAM 42 ÖĞRENCİYE DERS VERİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde eğitime ara verilirken, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde anaokulu, ilk ve ortaokul öğrencileri çadırlarda yeniden okullu oldu. Bölgeye farklı illerden gönderilen öğretmenler eşliğinde derslerini işleyen öğrenciler teneffüslerde ise yeni tanıştıkları öğretmenleri ile çeşitli oyunlar oynuyor. Öğrenciler için oluşturulan sınıfların yanında ise psikososyal destek çadırları da yer alıyor. Hayatın normale dönmeye başladığı ilçede çocukların psikolojik yaraları da sarılıyor. Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Demokrasi Meydanı’nda kurulan çadırlarda 160 öğrenci kayıt yaptırdı. Öğretmenlerinin “demokrasi okulu” adını verdiği çadır sınıflarda ilk gün ise 16 ortaokul, 15 ilkokul, 11 ana sınıfı olmak üzere toplam 42 öğrenciye ders verildi. Günlük 5 saat olarak verilecek eğitimler, hafta boyunca esnek ders programı ile devam edecek.

BATMANLI ÖĞRETMENLER DERS VERİYOR…

Batman Kız Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selman Onat, “Batman’daki öğretmenler olarak geldim. 3 gündür buradayız. Okullarımız kurduk. Şu ana kadar, sınıfımız kurduk, çevredeki kurumlara, vatandaşlara okul açıldığını haber verdik. Öğrencilerini gönderdiler, eğitime başladık” dedi. Batman Mehmet Akif İlkokulu Müdürü İdris Gündüz ise, “Batman Valiliği talimatıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde buraya geldik. İlkokulu kurduk. Haftanın 7 günü için program hazırladık. Günde 5 saat etkinliklerle birlikte dersimizi işliyoruz. Esnek müfredatla ders veriyoruz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.