BÜ’de atanma kriterleri yönergesi yayımlandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanan Batman Üniversitesi Akademik Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi yayımlandı.

BÜ’de atanma kriterleri yönergesi yayımlandı
Yayınlama: 22.02.2023 15:39:26
101
A+
A-

Yayımlanan yönerge, Batman Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi, Doçent ve Profesör kadrolarına atanma ve yükseltilmelerde 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve bu kanuna dayalı olarak çıkarılan yönetmeliklerde istenen şartların yanı sıra bilim disiplinleri arasındaki farkları göz önünde bulundurarak bilimsel kaliteyi arttırmak üzere objektif ve denetlenebilir ek şartlar ile puanlama, değerlendirme ve uygulama esaslarını kapsıyor.

“YÖNERGE LİYAKATİ, ŞEFFAFLIĞI ÖNCELİYOR”

Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylandıktan sonra yayımlanan yönerge hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesindeki her atamanın ve yükselmenin kanunlar, yönetmelikler ve yönergeler çerçevesinde belirlenen kriterlere uygun şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı. Batman Üniversitesinin akademik kadrosunun hem nicelik hem de nitelik olarak her geçen gün arttığının altını çizen Rektör Demir, bu durumun öğrencilerin başarı oranlarında da önemli yükselmeler sağladığına dikkat çekti. Yayımlanan yönergenin üniversiteye alınacak veya akademik yükselmesi yapılacak öğretim elemanlarının hangi kriterlere göre belirleneceğine dair kapsamlı bir yönerge olduğunu kaydeden Demir, yönergenin liyakati, bilimsel niteliği ve şeffaflığı öncelediğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.