Depremi iliklerimize kadar hissettik!

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen iki farklı deprem Batman’da da hissedildi. Yaşanan depremde Batman’da bir çok ev ve işyeri hasar görürken, 20 vatandaş yaralandı. Birçok binanın içinde ve dışında büyük çatlaklar oluştu, mermer vb. türdeki kaplamalar kırılarak hasar gördü. 

Depremi iliklerimize kadar hissettik!
Advert
Yayınlama: 06.02.2023 18:15:46
Düzenleme: 06.02.2023 18:44
193
A+
A-

GECEYİ DIŞARDA GEÇİRDİLER…

Kahramanmaraş’taki şiddetli depremi Batman’da feci şekilde hisseden vatandaşlar, panikle kendilerini sokağa attı. Büyük bir korku ve şaşkınlık içinde sokaklara dökülen vatandaşlar uzun süre deprem şokunu üzerlerinden atamadı. Depremin ardından artçı sarsıntılar oldu. İşyeri zarar gören Enes Aslan, “Sabaha karşı 05.30- 06.00 civarında işyerimizi kontrol etmek için geldiğimizde bu durumla karşılaştık. Depremi iliklerimize kadar yaşadık” dedi.

AFAD BİNASI ZARAR GÖRDÜ

Elbistan’da yaşanan 7,6 büyüklüğündeki deprem Batman’daki birçok binayı adeta beşik gibi salladı. Depremin etkisiyle hasar gören binalardan birisi de AFAD İl Müdürlüğü binası oldu. Bazı yerlerde çatlaklar gözlenirken, Polis bina etrafına güvenlik şeridi yerleştirerek binaya giriş ve çıkışı yasakladı.

VATANDAŞLARA ÇORBA İKRAMI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürlüğü, kentin bir çok noktasında vatandaşlara çorba dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtım organizasyonunda görev alan personeller, vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu. Tüm taziye evlerinde, toplanma merkezlerinde, park ve alanlarda çorba dağıtımı gerçekleştirildi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.