Depremzede çocuklara psikososyal destek

Batman Üniversitesi Psikoloji ve Çocuk Gelişimi Bölümü öğretim elemanları, deprem felaketinin ardından deprem bölgesindeki ailelerin çocuklarına psikososyal destek sağlayacak.

Depremzede çocuklara psikososyal destek
Yayınlama: 14.02.2023 13:50:13
45
A+
A-

Alınan kararlar doğrultusunda, Adıyaman ve Malatya illerinden gelerek Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yerleşkesine yerleştirilen depremzede ailelerin çocuklarına yönelik çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Erken çocukluk dönemi (3-6 ), orta çocukluk dönemi (7-11) ve ergenlik dönemi (12-18) yaş grubu çocuklarına yönelik bireysel terapilerin ve grup terapilerinin gerçekleştirilmesi yönünde planlamaların yapıldığı toplantı kapsamda TPAO yerleşkesine yapılan ziyarette, depremzede ailelerle görüşmeler yapılarak TPAO yetkilileriyle sürecin etkin ve aktif yürütülmesi için ortak kararlar alındı.

“HER ZAMAN DESTEĞİ HAZIRIZ”

Depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak için çalışmalara hızla başladıklarını söyleyen Rektör Prof. Dr. İdris Demir, toplumu olumsuz etkileyen felaketlerin ardından en çok çocuklara odaklanılması gerektiği bilinciyle böyle bir çalışmaya katkı sunmayı çok önemli gördüklerini vurguladı. Bu tür felaketlerin çocuklar üzerinde bıraktığı travmatik tahribatların iyileştirilebilmesi için profesyonel desteğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Rektör Demir, depremin etkilerini azaltmak adına Batman Üniversitesinin uzman öğretim elemanlarının desteğe her zaman hazır olduklarını dile getirdi. Ülke olarak çok büyük bir felaket ve acıyla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Rektör Demir, ancak birbirimizin yaralarını sararak, birbirimize destek olarak acılarımızın hafifletilebileceğini ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.