Depremzedeler için kıyafet üretiyorlar

Batman Üniversitesi Merkez kampüste bulunan üretim atölyesinde depremzedeler için erkek ve kadınlar için iç giyim, tunik, tayt, bluz, pijama üretimine başlandı.

Depremzedeler için kıyafet üretiyorlar
Yayınlama: 22.02.2023 18:19:43
115
A+
A-

“ÜLKE OLARAK TEK YÜREK OLDUK”

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki depremzedeler için Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi Programına bağlı giyim atölyelerinde öğrenciler, gönüllüler ve öğretim görevlileri tarafından erkek ve kadınlar için iç giyim, tunik, tayt, bluz, pijama üretimine başlandı. Üretilen ürünler toplanarak depremzede vatandaşlar için gönderilecek. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Ülke olarak deprem sürecinde ülke olarak tek yürek olduk. Depremin ilk gününden itibaren bir yaraya merhem olmak, bir evladımıza elimizi uzatmak için çok çalıştık. Sıvı sabun, hijyen malzemelerinden tutun da, iş makinelerimizi enkaz kaldırmada, çadırlarımızı barınmada ve kampüsümüzü beslenmede açıp depremzedelerimizin hizmetine sunduk” dedi.

“BİR GÜN DEĞİL, SÜREKLİ DESTEK OLMALIYIZ “

Depremzedelerin giyim ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını ifade eden Rektör Demir, “Kadın, erkek iç giyim, çocuk sweat şort ve bayanlar için tunik dikiminde gönüllülerimiz ile birlikte mezun öğrencilerimiz, eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz ve tekstil sektöründe çalışan gönüllülerimizle birlikte çalışmalar yürütülüyor. Üniversitemizin imkanlarıyla, bağış yapan kumaşlarla geniş bir yelpazede, sadece kumaşlarla değil, Batman şehrindeki birbirinden kıymetli ve özverili firmaların ve hocalarımızın destekleriyle bu çalışmaları sürdürüyor olmanın onurunu yaşıyor. Bu destek bir gün değil, sürekli devam edecek olan bir destek” dedi. Rektör Demir, kendilerine kumaş desteği olduğu müddetçe imkanları ölçüsünde bu çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti. Haber: Recep AKIN

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.