Depremzedeler için mevlit okutuldu

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, toplamda 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden ve yaralananlar için Batman İl Özel İdaresi Berat Camisinde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Depremzedeler için mevlit okutuldu
Yayınlama: 19.02.2023 13:41:08
33
A+
A-

Türkiye’nin son yüzyılda yaşamış olduğu en büyük doğal afet olarak tarihe geçen merkez üssü Kahramanmaraş olan ve üst üste 2 defa yaşanan ve 11 ili etkileyen şiddetli depremden etkilenen depremzedelere Valilik ve İl Özel İdaresi olarak bölgeye intikal edilmiş ve halen deprem bölgesinde faaliyetlere devam edilmektedir. Kalan personel ise Miraç kandili münasebetiyle Mevlid-i Şerif verdi.

“BÜYÜK ACILAR YAŞANDI”

Batman İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Çiftçi, mevlit merasiminde yaptığı açıklamada; “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinde 11 il ciddi şekilde etkilenerek can ve mal kaybı yaşandı. Ülke olarak bu felaketin yaralarını sarmak için canla başla mücadele verdik. Bu kapsamda her şehirden il ve ilçe belediyeleri, valilikler, il özel idareleri ve STK’lar ve vatandaşlar gıda başta olmak üzere temel ihtiyaçlar için seferber oldu. Can kayıplarının acısını tüm milletçe yaşayan ve bu felaketi atlatmak için birçok ilde etkinlikler yapılmaya başlandı. Miraç kandili münasebetiyle Batman İl Özel İdaresi Berat Camisinde depremde ölen ve yaralananlar için Mevlid-i Şerif okutularak bunun için de bir araya geldik. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet diliyorum, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülkemize geçmiş olsun. Allah bir daha böyle büyük acılar yaşatmasın” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.