“Depremzedelerin yaralarını sarıyoruz”

Batman Umut Kervanı Derneği, hem deprem bölgesinde hem de kente gelen depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor.

“Depremzedelerin yaralarını sarıyoruz”
Advert
Yayınlama: 22.02.2023 18:17:33
76
A+
A-

Umut Kervanı, binlerce gönüllü ordusuyla,  deprem bölgesinden gelen vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

3 BİN 700 KİŞİ BAŞVURDU…

Depremden etkilenen ve Batman’a gelen 3 bin 700 vatandaşın kendilerine ulaştığını belirten Batman Umut Kervanı Derneği Başkanı Salih Güzel, “Batman Umut Kervanı olarak depremin ilk gününden itibaren yönetim kurulumuzla beraber, deprem bölgelerinde yaşanan drama bir nebze olsun destek olmak, kardeşlerimizin yanında olmak adına çalışmalarımızı başlattık. Bu anlamda depremin ikinci gününden itibaren Adıyaman’da şu anda devam etmekte olan günde 25 bin sıcak yemek dağıtımımız yapılıyor” dedi.

“GÜNLÜK 8 BİN KİŞİLİK YEMEK ÇIKIYOR”

Malatya’da 3 aşevlerinin olduğunu belirten Başkan Güzel, “Günde toplamda 8 bin adet yemek çıkıyor. Bunların hepsini biz Umut Kervanı Derneği olarak koordine ediyoruz. Hem insan kaynakları noktasında, hem de aşların pişirilmesi noktasında çalışmaktayız. Deprem bölgesindeki aş evlerinin Ramazan ayı sonuna kadar aktif olarak hizmet etmesi yönünde çalışmalarımız var. Bu konuda ön çalışmamızı yapmış bulunmaktayız. Şu ana kadar hayırseverlerimiz bizi yalnız bırakmadı. Bundan sonraki süreçte de katkı ve desteklerini bekliyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.