Doğalgaz kullanımı tüp satışlarını düşürdü

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, mutfak ürünlerinin başında yer alan mutfak tüplerine olan talebi yüzde 50 oranında azalttı. Tüp firmaları, geçen seneye oranla bu seneki tüp satışlarında yüksek bir fiyat olmamasına tüp satışlarının istenilen seviyede olmadığını kaydetti.

Doğalgaz kullanımı tüp satışlarını düşürdü
Yayınlama: 02.02.2023 17:00:47
109
A+
A-

“GÜNDE 120 KİLOMETRE YOL KATEDİYORUM”

Batman’da bir tüpçü firmasında tüp dağıtım işinde çalışan Abdurrahman Baran, “Tüp dağıtım elemanı olarak çalışıyorum. Batman merkezin yanı sıra çevre köylerin tümüne dağıtım yapmaktayız. Binatlı, Erköklü, İkiztepe mahallesi, Bıçakçı gibi onlarca köye giderek vatandaşların tüp siparişlerini teslim ediyorum. Yani bu motorize aracımla günde 110-120 kilometre yol kat ediyorum. Motor akşama kadar hiç durmuyor” dedi.

“MİLLET TÜP YERİNE DOĞALGAZ KULLANIYOR”

Geçen sene 300 TL oranında olan tüpün bu seneki fiyatı 330 lira olduğunu belirten Baran,  “Ekonomik şartlardan kaynaklı olarak alım gücü azaldığından dolayı vatandaşların çoğu tüp alamıyor. Oysa geçen seneye kıyasla baktığımızda tüplere sadece 30 TL zam gelmiş. Esas itibariyle de, tüp satışlarının önemli derecede düşmesinin ana sebebi doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıdır.  Şimdi evlerde doğalgaz var ve vatandaş doğalgazla yemeğini, ısınmasını, her şeyini doğalgazla yapıyor. Bu da tüp satışlarının azalmasına neden oldu” diye konuştu. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.