“Emsali görülmemiş bir felaket yaşandı”

Deprem bölgesi için Batman‘da yürütülen insani yardım çalışmalarını yerinde inceleyen Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Süleyman Akyüz, geçmiş depremlerden ders alınmadığını belirtti.

“Emsali görülmemiş bir felaket yaşandı”
Yayınlama: 15.02.2023 17:43:07
111
A+
A-

“1999 DEPREMİNDEN DERS ÇIKARMADIK”

Petrol-İş Sendikası Batman şube binasında sendika yöneticileriyle bir araya gelen Genel Başkan Akyüz’e, Petrol- İş Genel Başkan Yardımcısı Eğitim ve Örgütlenmeden Sorumlu Niyazi Recep Kethüda, Petrol- İş Genel Sekreteri Salih Akduman, Batman Şube Başkanı Veysel Kartal ve Şube Genel Sekreteri Emin Kapucu eşlik etti. Vefat rakamlarının daha fazla artmaması dileğinde bulunan Akyüz, “Felakette bugün verilen vefat sayıları olarak 35 bin civarı bir rakamdan bahsediliyor. İnşallah bu rakamlar artmaz. 1999 depreminden toplum olarak, ülke olarak ders çıkaracağımızı sandık ama maalesef ders çıkartıp tedbirler alamadık. Depremde TPIC’ten de 19 arkadaşımız hayatını kaybetti. Onlara ve bütün vefat edenlere de rahmet diliyorum. Onlar Adıyaman’a görevli olarak gelmiştiler ve bu anlamda görev ve emek şehidi oldular” dedi.

“HALKA DOKUNMAK İÇİN GELDİK”

Bölgeyi ziyaretleri kapsamında, ihtiyaçlar doğrultusunda ayni ve nakdi yardımların bir planlama içerisinde devam ettireceklerini belirten Genel Başkan Akyüz, “Biz halka dokunmak için geldik. Biz Petrol-İş Sendikası olarak şuna inanmışız: Yardımların ve hayırların reklamı olmaz. Biz yardımlarımızı yapıyoruz ve yapmaya da devam ediyoruz. Bir yardım tırımız Adıyaman şubesine ulaştı. Tamamen ihtiyaç olan ve yeni olan ürünleri getirdik. Nakdi yardımları toplayıp birleştiriyoruz. Kısmen şubelerimizden ve işyerlerimizden de bölgeye malzemeler geliyor, gelmeye de devam edecek” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.