“Gönüllülerin yardımları engellenmemeli”

Batman Emek ve Demokrasi Platformu, deprem süreciyle ilgili olarak Petrol-İş Sendikası Batman Şubesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Gönüllülerin yardımları engellenmemeli”
Yayınlama: 19.02.2023 17:28:00
74
A+
A-

“FAALİYETLER KOLAYLAŞTIRILMALI”

Platform adına basın açıklamasını okuyan SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan, depremzedelerin hayatlarını kolaylaştırmak için daha fazla dayanışmaya ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Batman Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Topkan, “Ülke tarihimizin en büyük felaketlerinden birisi olarak kayıtlara geçen 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri aynı zamanda ülke tarihimizin en büyük toplumsal dayanışmasını da ortaya çıkardı. Bölgedeki enkazlarda arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, depremzedelerin barınma-beslenme-ısınma gibi yaşamsal ihtiyaçları henüz tam olarak karşılanamamış durumdayken bölgedeki gönüllü yardım faaliyetlerini engellemeye yönelik müdahaleler kabul edilemez. Halkın yaralarını sarmak için deprem bölgesinde günlerdir çalışma yürüten gönüllü kurum, kuruluş ve yurttaşların faaliyetleri engellenmek yerine kolaylaştırılmalı ve yaygınlaştırılmalıdır.

“DAYANIŞMAYI DEVAM ETTİRMELİYİZ”

Gerek bölgede yaşamını sürdürmeye devam eden, gerekse ülkenin farklı illerine gitmek zorunda kalan depremzedelerin hayatlarını kolaylaştırmak için daha fazla dayanışmaya ihtiyacın olduğunu belirten Topkan, “Siyasi iktidarı ortaya çıkan toplumsal seferberliği ve yardımlaşma duygusunu köreltecek adımlar atmaktan uzak durmaya, bölgedeki gönüllülerin çalışmalarını kolaylaştırmaya davet ediyoruz. Batman Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak ilk andan itibaren ayağa kalkmış, hızla yardım toplamaya başlamış, kriz masalarıyla bu yardımları deprem bölgelerine göndermeye çalışmıştır. Evet elimizden geleni yapsak da yapamadıklarımızın acısı ve ıstırabını belki ömür boyu üzerimizde taşıyacağız. Bizlere ulaşan bu ailelerin tamamına hazırladığımız paketler ulaşmış olup, gelen talepler komisyonlarımızca tespit edilip, ulaştırılmaya devam ediyor. Batmanlı hemşerilerimiz den giyim, gıda, hijyen paketleri ve yerleşen ailelerin ev eşyalarının karşılanmasın da katkılarını bekliyor, dayanışma ile bu süreci atlatacağımıza olan inancımızla herkesi dayanışmayı devam ettirmeye çağırıyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.