Hasarlı binalar tahliye ediliyor

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremler 10 ilde yıkıma ve can kaybına neden olurken Batman’da ağır hasar alan binaların tahliyesi devam ediyor.

Hasarlı binalar tahliye ediliyor
Yayınlama: 26.02.2023 15:12:08
Düzenleme: 26.02.2023 16:09
591
A+
A-

2 BİNA DAHA BOŞALTILDI…

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden hasar gördüğü değerlendirilen iki bina boşaltıldı. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan 28 daireden oluşan 7 katlı bina ve Yeni Mahalle Komando Caddesi üzerinde bulunan 18 dairelik 25 yıllık bina tamamen tahliye edildi. Turgut Özal Bulvarı üzerinde bulunan 28 daireden oluşan 7 katlı apartman, ağır hasar oluştuğu ihbarı yapılan binada incelemelerde bulunan ekipler, binada kolonlardaki demirlerin eğrilmiş olduğunu tespit etti. Bina sakinleri evlerini tahliye ederken, polis ekipleri ise bina etrafına güvenlik şeridi çekti.

“8 KOLONUMUZ ÇATLAK”

Batman’da şiddetli hissedilen deprem bazı binalarda hasara neden oldu. Deprem sonrası ülke genelinde olduğu gibi Batman’da da binaların sağlamlığı sorgulanmaya başlandı. Batman Yeni Mahalle Komando Caddesi üzerinde bulunan 18 dairelik 25 yıllık binanın kolonlarını kontrol eden bina sakinleri, patlayan kolonlardan çıkanlar karşısında şoke oldu. Bina sakinlerinden Bahaddin Ersöz, binalarında 4 kolon yerine tuğladan yapılmış kolonların olduğunu belirtti. Gördükleri karşısında şoke olduklarını belirten bina sakinlerinden Bahaddin Ersöz, “Gördüğünüz gibi kolonlar tuğladan yapıldığı için bina ağır hasarlı olmuş. Bu kolonlar tuğla olduğundan dolayı binamızda 8 tane ana kolonumuz ağır hasarlı. Ağır hasarlı olduğundan dolayı 18 daire ve 2 tane dükkanımızı boşaltmak durumunda kaldık. Dükkan ve daire sahipleri mağdur durumda. Binamızda 8 tane ana kolonumuz şu an çatlak ve binamıza giremiyoruz. Yetkililerden acilen yardım istiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.