Hasarlı binalar tespit ediliyor

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen yıkıcı depremlerden sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da hasar gören binalarda hasar tespit çalışmaları yapılmaya başlandı.

Hasarlı binalar tespit ediliyor
Yayınlama: 07.02.2023 17:43:01
490
A+
A-

GÖZLEMSEL HASAR TESPİTİ YAPILIYOR…

TMMOB Batman İnşaat Mühendisleri Odasına bağlı yaklaşık 20 kişilik bir ekip, depremden sonra ev, iş yeri ve binalarda oluşan hasarlarla ilgili vatandaşların ihbarını değerlendirerek gözlemsel hasar tespitinde bulundu. Batman’daki hasarlı binalarda yapılan incelemelerle ilgili açıklamada bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcisi Abdullah Müjdeci,  “Şuanda 20 kişilik ekibimiz 4 kola ayrılmış şekilde binalarda gözlemsel incelemeler yapıyoruz. Tabii şu süreçte deneysel olarak yapma ihtimalimiz yok. Çünkü hızlı bir durum tespiti yapmamız lazım. Şuanda yüzeysel bakıyoruz. Binaların gerçek anlamda depreme dayanıklı olup olmaması çok büyük tetkikler sonrası ortaya çıkıyor” dedi.

İKİ ÇOK RİSKLİ BİNA TESPİT EDİLDİ…

İnceleme bulundukları binalarda 2 tanesinin çok riskli olduğunu kaydeden Müjdeci,  “Bu iki yapının acil boşaltılması gerekiyordu. Onun dışındaki yapıların taşıyıcılarında herhangi bir problem görünmüyor. Sadece taşıyıcı olmayan duvarlarda hasarlar var ki, bunlar da zaten depremlerde beklediğimiz hareketleri yapmışlar. Taşıyıcı kolon-kiriş çerçeve sistemi içerisindeki taşıyıcı olmayan duvarları X şeklinde, tek yönde veya düz yönde çatlamalar gibi hareketler yapmışlar. Şuana kadar baktığımız yapılardan 2 tanesi hariç büyük sorun teşkil eden bir durum yok. Binalarında hasar oluşan vatandaşlarımız bizimle iletişime geçsinler. Biz bu vatandaşların binalarını inceledikten sonra, bu binaları bu depremden sonra kullanılıp kullanılamaz durumuna bakacağız. Bu, bir sonraki depremde çok büyük hasar görmeyeceği anlamına gelmiyor. Sadece mevcut durumda kullanılabilir mi kullanılamaz mı durumuna bakıyoruz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.