“Kira artışları için kriter getirilsin”

Kira artışlarının kabul edilemez durumda olduğunu belirten esnaflar, yüksek kira artışları yüzenden iş yapamaz duruma geldiklerini kaydederek, devletin bu konuya el atmasını istediler.

“Kira artışları için kriter getirilsin”
Yayınlama: 26.02.2023 15:07:20
260
A+
A-

“KİRA ARTIŞLARI BİZİ HEPTEN YIKMIŞ DURUMDA”

Ekonomik kriz ve zamlar ve depremden  dolayı zaten işlerinin iyi olmadığını  kaydeden esnaflar, mülk sahiplerinin  neredeyse yüzde 100’e varan kira artışlarından dolayı hepten çıkmaza girdiklerini belirttiler. Kiracıların yüzde 40 ila yüzde 100 oranında kira artışı yaptığını belirten Batman Turgut Özal Bulvarı esnaflarından Sabrettin Arslan, “Normalde her sene yüzde 10 civarında kira artışı vardı. Ama şimdi mülk sahipleri zamları, ekonomik süreci bahane ederek kira artışlarını acayip oranda yükselttiler. Kimi esnaflar yüzde 70, kimisi yüzde 100, kimisi de yüzde 150 oranında kira artışıyla karşı karşıya kalmış. Kısacası bu oranlardaki kiraları ödeyemiyoruz yani. Kirası 10 bin TL olan 20 bine çıkarılmış. Devletimizin bu duruma el atmasını istiyoruz. Artık sabit bir kira artışı konusunda düzenleme getirilmesi çağrısında bulunuyoruz. Çünkü kimi esnaflar bu yüksek kiralardan dolayı işyerlerini kapatıyor” dedi.

“KİRA ARTIŞLARI DENETLENMELİ”

Esnaflardan Abdülhamit Gündüz, devletin kiralara yönelik olarak belirlemiş olduğu yüzde 25’lik bir zam oranı olduğunu ancak kira artışlarının yüzde 25’in üzerine çıkıp yüzde 100’lere vardığına dikkat çekti. Esnaf Abdülhamit Gündüz, “Kira artışı yüzde 25 oranında olursa yine kabul eder, orta yolu buluruz. Ama kontrolsüz kira artışları denetlenmediği için mülk sahipleri, makam ve mevkisel iş yeri kapasitesine göre yüzde 60, 70, 80 vs. oranda kira artışları yapıyorlar. Bu da esnafa için büyük bir sıkıntı oluşturuyor” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.