“Kışlıklarımız rafta kaldı”

Türkiye genelinde olduğu gibi Batman’da da son yılların en sıcak kış sezonunun yaşanması, kışlık giyim satışlarında önemli bir düşüşün yaşanmasına neden oldu.

“Kışlıklarımız rafta kaldı”
Yayınlama: 01.02.2023 16:25:39
987
A+
A-

Kar yağmamasından dolayı sektör olarak olumsuz etkilendiklerini kaydeden esnaflar, “Zaten ürünleri yüksek maliyetlerde almıştık. Kışlık ürünlerimiz, karın yağmaması ve beklenenin çok altında havaların sıcak geçmesi yüzünden vatandaşlar kışlık giyim alışverişi yapmaktan vazgeçti.  Böyle de olunca kışlık ürünlerimiz raflarda kaldı” dedi.

“KAR YAĞMAMASI SEKTÖRÜ OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Son bir-iki gün yağmur yağmasının da alışverişlerini etkilemediğini kaydeden esnaflar, “İnsanlar neden kalın ve sıcak tutan kaban, kazak veya mont alır? Kışın soğuklarından korunmak için.  Ama havalar belenenin aksine çok sıcak geçiyor. Kar da yağmadı.  Yağmur bir-iki gün yağdı ama değişen bir şey olmadı. Ben ilk defa Batman’da kar yağmadığına şahit oluyorum. Kar-kış olmadığı zaman insanlar neden giyimcilerin yolunu tutsun?” dediler.

“FİYATLAR YÜKSEK, MÜŞTERİ ALAMIYOR”

Turgut Özal Bulvarı Sanat Sokağı yanında hizmet veren Alfa Man erkek giyim mağazası satış danışmanı Ramazan Kızmaz, “Burada kazak, mont, gömlek ve pantolon gibi erkek ürünlerini satıyoruz. Ama sezon itibariyle satışlarımız çok durgun. Fiyatlar çok yüksek olduğundan dolayı mağazaya müşteri uğramıyor. Çünkü şuan en düşük fiyatlı bir pantolon 300 TL’den başlıyor.  Oysa sadece 1 sene önce pantolonlar 100-120 TL arasındaydı. Veya mesela bir kazak geçen sezon 80 TL idi, bu sezon 220 TL olmuş. Kaliteli bir mont geçen sene 300-250 TL civarındayken bu bin 500 TL olmuş. Dolayısıyla işlerimiz baya durgun. Bunda havaların sıcak geçmesi de etken oldu” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.