Kolonları tuğladan yapmışlar

Binasının temelini kontrol etmek isteyen vatandaş, gördüğü manzara karşısında büyük şok yaşadı. Kolonların tuğladan yapıldığını gören vatandaş, gördüğü büyük hasarı sosyal medyada paylaştı.

Kolonları tuğladan yapmışlar
Yayınlama: 23.02.2023 18:08:58
1.629
A+
A-

GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Kahramanmaraş merkezli depremler birçok ilimizde büyük yıkıma neden olurken ülke genelinde de binaların sağlamlığı sorgulanmaya başladı. Birçok vatandaş oturduğu yapıların güvenirliği için inceleme talep ederken Batman’da çekilen bir video gündem oldu. Batman’da bir vatandaş depremden sonra binasının temelini kontrol etmek isterken gördükleri karşısında şaşkına döndü. Kolonları tuğladan yapılan ve büyük hasar aldığı görüşen evin videosunu paylaşan vatandaş, “Herkes evinin temeline baksın, müteahhit kardeşiniz bile olsa” ifadelerini kullandı.

AĞIR HASARLI BİNALAR BOŞALTILDI

43 bin 556 kişinin hayatını kaybettiği iki büyük depremde 11 ilde yıkımlar meydana gelmişti. Batman’da 400 binada yapılan incelemede 218 binanın az hasarlı, 16 binanın da ağır hasarlı olduğu belirlenmişti. Valilik tarafından ağır hasarlı binalar boşaltıldı. Ağır hasar oluştuğu tespit edilen 10’u aşkın binada tahliye işlemleri tamamlandı. Tahliye sonrası bina sakinlerinin ihtiyacının İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nce karşılanacağı öğrenildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.