Közde çay ziyafeti

Batman Gülistan caddesinde seyyar aracında közde çay satışı yapan Mehmet Murat, gece çaycısı olarak vatandaşlara hizmet sunuyor.

Közde çay ziyafeti
Yayınlama: 16.02.2023 15:44:39
394
A+
A-

Aslen Mardinli olduğunu kaydeden Mehmet Murat, “15 yıldır Batman’dayım ve bu işi 5-6 aydır yapıyorum. Çevremde gece çaycısı olarak biliniyorum. Vatandaşlara normal poşet çay ve közde çay servisi yapmaktayım. Her gün akşam 17.00 civarında buraya geliyorum ve gece 24.00’e kadar müşterilerime, yoldan gelip geçenlere çay satışı yapıyorum” dedi.

“İZMİR VE MERSİN’DE GÖRMÜŞTÜM”

Dört tekerlekli arabada seyyar közde çay işini İzmir ve Mersin’de gördüğünü hatırlatan Mehmet Murat, “Bu illerde gördüğüm mesleği şimdi Batman’da yapıyorum. Havalar kışın soğuk geçse de yaptığımız tavşankanı közde çaylarımızla vatandaşlarımızın içini ısıtıyoruz. Müşterilerimiz çayımızdan memnun olduğu için biz en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz” dedi.

“ BATIDA TERCÜMANLIK YAPIYORDUM”

İzmir ve Mersin gibi illerde kaldığı süre içerisinde tercümanlık yaptığını belirten genç çaycı, “Ben aynı zamanda uzun yıllar Mersin ve İzmir’de tercümanlık yaptım. Türkçe ve Kürtçe’nin yanı sıra iyi derecede Arapça biliyorum. Ben zaten Mardinli olduğum için Arapçaya vakıf biriyim ve de tüm lehçelerini konuşabiliyorum. Ama ana dilim Kürtçedir. Ben ayrıca en son Lübnan’da bir markette çalışıyordum. Ailem burada olduğu için Batman’a dönmeye karar verdim. Şimdi de közde çaycılık yaparak gececi vatandaşlara çay servisi yaparak hayatımızı idame ettiriyoruz” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.