“Kriz koordinasyonu kurduk”

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren tüm bileşenlerinin dahil olduğu kriz koordinasyonu kurduklarını belirten Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman il örgütü, seferberlik ruhuyla çalışma yaptıklarını belirtti.

“Kriz koordinasyonu kurduk”
Advert
Yayınlama: 13.02.2023 17:35:45
50
A+
A-

HDP il örgütü tarafından yapılan açıklamada, “Depremin ikinci günü bölgeye transferleri sağlanan gençlik meclisi üyeleri, PM üyelerimiz, milletvekillerimizin tümünden ve il yöneticilerimizden oluşan 40 kişilik heyet Malatya, Gaziantep ve Adıyaman’a hareket etti. Deprem bölgelerine gönderilen arkadaşlarımız bir yandan yardımları koordine ederken bir yandan da enkaz kaldırma çalışmalarına dahil olmuş bir yandan da depremzedelerin güvenli bir şekilde tahliyelerine başlamışlardır. Batman’da başlayan yardım toplama çalışmaları yaptığımız çağrılarla adeta bir seferberliğe dönüştü” denildi.

“ÇOCUKLAR KUMBALARINI PAYLAŞTILAR”

Hiçbir ayrım yapılmadan binlerce insan her gün il binalarının önüne geldiğini belirten HDP Batman il örgütü, “Binlerce insan çalışmalarda yer almışlardır. Çocuklar binbir güçlükle topladıkları kumbaralarını ve oyuncaklarını deprem bölgelerindeki yaşıtlarıyla paylaşmışlardır. Halkımız da gıdadan giyime topladıkları tüm yardımları bizlere ulaştırmışlardır. Ayrıca deprem bölgelerinden gelen tüm depremzede vatandaşlarımızın barınmadan giyime, ısınmadan temizliğe tüm ihtiyaçları karşılanmış, hastanelerde yatan yaralıların ve ailelerinin sağlık durumları takip edilmiş ve gerekli tüm ihtiyaçları giderilmiştir” dediler.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.