“Maliyetler kar marjımızı düşürdü”

Batman Turgut Özal Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren Ünsal Pastanesi işletmecisi Ali Topkan, 1973 yılından beri sektörün içinde olduğunu belirtti.  62 yaşındaki deneyimli pastaneci, “Bu mesleğe ilk başladığımda pastanede bulaşıkçı olarak çalışıyordum. 

“Maliyetler kar marjımızı düşürdü”
Yayınlama: 01.02.2023 16:28:43
269
A+
A-

Ardından ortak oldum ve uzun zamandır da mekan sahibi olarak çalışma hayatımı sürdürmeye devam ediyorum. Ekonomik açıdan konuşmak gerekirse işlerimiz orta şekerli bir kıvamda devam ediyor. Maliyetler arttığından dolayı maalesef piyasada durgunluk var. Tüm pasta, tatlı, çikolata vs. ürünlerimiz kendi imalatımız olmasına rağmen kar marjımız düşük seviyede seyrediyor” dedi.

“İLKOKULDAN SONRA BU İŞE BAŞLADIM”

Esnaflığın eski zamanlara göre tadı-tuzunun kalmadığını kaydeden deneyimli pastaneci Topkan, “Bir işte çalışıp da kazanmadığınız zaman o iş size zevk vermez ki. Ben aynı zamanda imalatçıyım. Dolayısıyla da sektörün imalat kısmından daha çok keyif alıyorum.  İlkokuldan sonra bu işe başladım. 1973’ten şimdiye kadar da devam ediyorum” diye konuştu.

“MAKİNELEŞMEDE SEKTÖRÜN İÇİNE GİRDİ”

Her şeyde olduğu gibi teknolojinin de pastaneciliğe belli oranda dahil olduğunu dikkat çeken Topkan, “Tabii ki eski zamanlara nazaran şimdi kolaylık var. Biz mesela bir yaş pastayı imal edip şekil verene kadar saatler geçiyordu ama şimdiyse 10 dakika gibi kısa süre içerisinde en zor pastayı bile hazırlama imkanımız var. Yine de makinalar insan emeğinin, sanatının ve maharetinin yerini tam olarak alacağını düşünmüyorum.  Çünkü makinalar bazı konularda insanlara veya işlere kolaylık sağlar. Gereğinden fazla teknolojiyle hareket etmek, hele bizim sektörde mamüllerin tadını kaçırır. Lezzeti ortaya tam manasıyla ortaya çıkaran yine de ustalık ve maharettir” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.