Minik kalplere dokundular

Batman’da görev yapan öğretmenler gönüllü olarak bir araya gelip deprem bölgesindeki Adıyaman’da yaşayan çocuklar için çeşitli oyuncaklar toplayarak deprem bölgesine götürdü.

Minik kalplere dokundular
Advert
Yayınlama: 19.02.2023 13:55:47
Düzenleme: 19.02.2023 14:12
331
A+
A-

BİRLİKTE OYUN OYNADILAR…

Bütün gün kentin kenar mahallelerinde bulunan çadır kentleri dolaşıp çocuklara çeşitli hediyeler verip onlarla birlikte oyunlar oynayan Batmanlı gönüllü öğretmenler, çocukları ve ailelerini bir nebzede olsa acılarını unutturup mutlu ettikleri için çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirttiler. Depremden etkilenen çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıtarak onlarla birlikte çeşitli oyunlar oynayan Batmanlı 30 gönüllü öğretmenin amacı depremden etkilenen çocuklara moral vermek ve onların içerisinde bulunduğu psikolojik tramvayı bir an önce atlatmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

“KARMAŞIK DUYGULAR HİSSETTİK”

Özellikle kenar mahallelerde bulunan çadır kentlerde yaşayan çocukları ziyaret ettiğini söyleyen Psikolog Songül Kandemir, “Toparladığımız oyuncakları deprem bölgesi olan Adıyaman’a getirdik. Yüzlerce oyuncak vardı. Aslında sadece oyunca da değil aynı zamanda kitaplar, boya kalemleri çocukların ihtiyaç duyacağı her şey vardı. Bütün bunları toparlayıp buraya geldiğimiz için çok heyecanlı, çok mutluyduk. Buraya girdiğimiz andan itibaren aslında deprem bölgesi de görmemizle beraber hepimiz farklı karmaşık duygular hissettik çünkü yıkılan binalar, her tarafta çadırlar insanların yüzünde hüzünlü bakışlar vardı. Bunlar bizi çok etkiledi gerçekten. Ama ne kadar güzel bir iş yaptığımızı da alana girdikten itibaren fark ettik” dedi.

“BÜTÜN GÜN ÇOCUKLARA ULAŞTIK”

Kendileriyle götürdükleri hediyeleri kenar semtlerdeki çadır kentlere getirdiklerini ifade eden Psikolog Songül Kandemir, “Mahalledeki küçük çadır kentlere gitmemiz gerektiğini düşündük ve iyi ki de böyle yapmışız çünkü küçük çadır kentlerde organize olan bir durum yoktu. Özellikle çocuklar açısından, insanlar çadır kentlerde ama çocukların oyun oynayabilecekleri bir alan veya oyuncakları yoktu. Biz de elimdeki bütün oyuncakları dağıtabildiğimiz kadar şehrin ücra köşelerine ulaşarak dağıttık. Bunu sadece dağıtmak için yapmadık aynı zamanda çocuklarla oyunlar da oynadık. Çocuklar bizim geldiğimizi gördükleri andan itibaren o kadar mutlu oldular ki hem onlara hediye ettiğimiz oyuncaklara hem bizimle oynadıklarına çok sevindiler. Bütün gün bölgede dolaştık. Gelen bağışlar doğrultusunda aldığımız oyuncakları bütün gün boyunca dağıttık. Bu süreçte özellikle Kızılay’a ve Millet Cemiyetine bir de bu projeyi başlatan ekiplere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARLA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPTIK”

Bu etkinlikte hedef kitlelerinin çocuklar olduğunu söyleyen Batman Kızılay gönüllüsü ve Batman Üniversitesi öğretim görevlisi olan Enes Öç ise “Oyuncaklar kırtasiye malzemeleri ve çeşitli hediyelerle ilk önce Adıyaman Millet Bahçesine büyük konteyner kente gittik. Tabii orada organizasyon daha iyiydi. Çocukların ihtiyaçları fazla yoktu. Çeşitli kuruluşlar, devletin tüm erkânları oradaydı gerçekten. Bizler özellikle Adıyaman’ın kenar mahallelerinin içerisinde bulunan çadır kentleri gezerek orada gerçekten ihtiyaç durumunda bulunan çocuklara çeşitli etkinlikler yaptık. Yüz boyama etkinlikleri yapıldı. Çeşitli oyuncaklar ve hediyeler verildi. Gerçekten psikososyal eğitimlerine manevi ve maddi açıdan gelişimlerine katkı sağlandı. Bu ekibin bir parçası olmaktan ve destek vermekten de Batman Kızılay olarak çok memnun olduk” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.