Şehrin en büyük yeşil alanı olacak

Esentepe ve eski Devlet Hastanesini de içine alacak 80 dönüm alan üzerine kurulacak 2. Millet Bahçesi projesi hayata geçiriliyor. 

Şehrin en büyük yeşil alanı olacak
Advert
Yayınlama: 27.02.2023 18:00:03
1.373
A+
A-

ÇALIŞMALAR START ALIYOR…

Külliye alanı sınırına kadar ve eski Devlet Hastanesini de içine alacak olan proje ile birlikte geniş bir alanı kapsayacak olan Millet Bahçesi, şehrin en büyük yeşil alanı olacak. 2. Millet Bahçesinin yapım işini üstlenen yüklenici firma Ferak İnşaat saha şefi Bilal Kaya, 80 dönüm üzerine kurulacak projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Kaya, “Mevcut alan içerisinde kıraathane, biyolojik gölet ve kent meydanını içeren peyzaj alanlarının yanı sıra rekreasyon alanlarını içermektedir. Bu projemizde kent meydanı da var. Kent meydanı Batman Barosu yanındaki alanda yapılacak. Şu anda şantiye mobilizasyon alanını ayarlıyoruz” dedi.

PROJE 1 YIL İÇERİSİNDE BİTECEK…

Millet Bahçesi ve Kent Meydanı projesini yaklaşık 12 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Kaya, “Proje içerisinde yapısal olarak bir kıraathane mevcut. Kıraathane içerisinde de kütüphanesi ve kafeterya alanı mevcut. Yaklaşık 850 metrekare alana sahip olacak kıraathanemiz. Ayrıca biyolojik göletimiz olacak. Biyolojik göletin yanında peyzaj alanları, piknik ve oturma alanları, yürüyüş yolları, solüsyonlu toprak koşu yolu olacak. Mevcut alt yapılar bittiği gibi asıl yüzeysel olan çalışmaları da en son olarak hayata geçireceğiz” diye konuştu.  Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.