“Tarım arazileri imara kapatılsın”

Tarım arazileri üzerinde oluşturulan yapılaşmanın büyük felaketlere yol açtığını belirten Çukobirlik Dicle Kooperatifi Batman Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Kağba, tarım arazilerinin imara kapatılmasını istedi.

“Tarım arazileri imara kapatılsın”
Yayınlama: 23.02.2023 18:10:50
Düzenleme: 23.02.2023 21:36
239
A+
A-

“40 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİ İMARDA”

Batman’da yaklaşık 300 bin dekarlık alan içeren yeni imar planlamasının içerisinde 40 bin dekara yakın alanında tarım arazilerinin olduğunu kaydeden Başkan Kağba, “Tarım arazilerinde su kaynaklarına çabuk ulaşıldığından bu zeminler imar için uygun alanlar değildir. Bu tür arazilerin kesinlikle imara açılmaması gerekir. Yaşanan depremlerde oluşan yıkımın ve felaketin en büyük sebeplerin başında tarım arazilerinin imara açılması ve kriterlere uygun  olmayan yapılaşmadan kaynaklanmaktadır. Şu anda da ve gelecekte de daha büyük felaketlerin yaşanmaması için doğru imar planlamalarının yapılması gerekiyor. Bu manada tarım arazilerinin imara kapatılmasını yineliyorum” dedi.

“BÜYÜK ZARARLAR GÖRDÜK”

Yapılan çalışmalar neticesinde afetin olduğu alanların geçmişte tarım arazisi olduğu ve su kaynaklarına çabuk ulaşıldığını ifade eden Kağba, “Yıllardır yanlış imar planlarının tarım arazilerini inşaata çevrilmesi nedeniyle çok büyük zararlar gördük ve zarar görüyoruz.  Yaşanmış olan bu afetin bize verdiği büyük ders maalesef çok acı olmuştur. Yeni yaşantımızda yeni şehirlerin kurulacağı alanları doğru tespit ederek deprem ve depreme dayanıklı yeni yerleşkelerin kurulması için tüm tarım arazilerinin imara kapatılması tarımsal çalışmalara devam edilmesi hususunda gereğini tüm üst düzey yöneticilerimizden beklemekteyiz.  Biz çiftçiler olarak bu durumdan huzursuzuz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.