“TOKİ konutları depremzedelere tahsis edilsin”

Batman’daki bazı vatandaşlar, Batman’ın Cigerlo mahallesinde yapımı büyük oranda biten TOKİ konutlarının hak sahiplerine yada depremzedelere tahsis edilmesi yönünde yetkililere çağrıda bulundular.

“TOKİ konutları depremzedelere tahsis edilsin”
Advert
Yayınlama: 21.02.2023 17:55:34
425
A+
A-

908 KONUT SAHİBİNİ BEKLİYOR…

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde binlerce ailenin yerleştiğini kentte konut sıkıntısını yaşanıyor. Kuyubaşı bölgesinde yapılan ve sadece % 2’lik çevre düzenlemesi kalan 908 adet 2+1 ve 3+1 TOKİ evlerinin dolmasıyla merkezdeki daire sıkıntısı bir nebze olsa rahatlayacak. Biten konutların hak sahiplerine veya depremzedelere tahsis edilmesine dikkat çeken vatandaşlar, “Batman’da TOKİ tarafından yapılan yaklaşık bin konutun yüzde 99’u bitmiş durumda. Sadece çevre düzeni ve temizlik aşaması kaldı. Bu evlere ya depremzedeler yerleştirilsin yada hak sahiplerine teslim edilsin. Batman’daki konut sıkıntısı bir nebzede olsa çözülmüş olur” diye konuştu.

KENTE 11 BİN DEPREMZEDE YERLEŞTİ

Kahramanmaraş merkezi yaşanan ve 10 ili etkileyen iki yıkıcı depremin ardından önceki akşam Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde peş peşe iki deprem daha yaşandı.  Yaşanan depremlerden dolayı barınma, gıda ve giyim gibi gereksinimlere ihtiyaç duyan depremzedeler, Türkiye’nin dört bir yanına dağılırken, Batman’a da 11 bine yakın depremzede yerleşti. Kimileri yurtlara ve çeşitli barınma alanlarına yerleştirirken, birçoğu için halen bu yöndeki sıkıntılar devam ediyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.