“Vicdanlı ve merhametli olun”

Yem, yakıt ve diğer maliyetlerin artmasını neden olarak gösteren ve ete zam yapan büyükbaş besicilere tepki gösteren Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar,  bu zamların kabul edilecek bir durum olmadığını belirtti.

“Vicdanlı ve merhametli olun”
Yayınlama: 28.02.2023 18:03:54
835
A+
A-

İki-üç aydır her hafta karkas etinin kilogram fiyatına 5’er TL zammın gelmesinin manidar olduğunu kaydeden Başkan Rüzgar, “Bakanlık muhakkak bu fırsatçılığa acilen dur demesi ve gerekli denetimleri yapması gerekmektedir. Yoksa asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız kırmızı et yiyemez hale gelir. İki ay öncesine kadar kırmızı et kilosu 160 TL iken şu an kırmızı dana eti kilosu 220 ile 230 TL arasında satmaktan rahatsızlık duyuyoruz” dedi.

“FİYATLARI MAKUL DÜZEYE ÇEKİN”

Büyükbaş besicilerinin yaptıkları zammın kabul edilemez olduğunu belirten Rüzgar, “Deprem felaketinden dolayı herkesin seferber olduğu şu günlerde milletçe bu yükü hep beraber hafifletmemiz gerekir. Büyükbaş besicilerinin bunu fırsata dönüştürüp zam yapmaları kabul edilemez. Hükümet bir an evvel bu fırsatçılara dur demeli ve bir an önce müdahale etmesi ve gerekli denetimleri yapması gerekir. Büyükbaş besicilere de bir çift sözüm var, bu zor günlerimizi atlatmak ve önümüzdeki Ramazan ayını da hesaba katarak vicdanlı ve merhametli olmaya davet ederek fiyatları makul düzeye çekmelerini istiyorum” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.