2 Bin 500 kişi başvuruda bulundu

Emeklilikte Yaşa Takılanlara (EYT) ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) merkezlerinde yoğun mesai başladı. Batman’da 2 bin 500 kişi SGK’ya emeklilik başvurusunda bulundu.

2 Bin 500 kişi başvuruda bulundu
Yayınlama: 07.03.2023 17:05:15
2.903
A+
A-

“SÜREÇ BAŞLADI, TALEPLERİ ALIYORUZ”

EYT ile ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi sonrası SGK’da kalabalıklar oluşmaya başladı. SGK Batman İl Müdürü Alaattin Ökten, “Geçtiğimiz Cuma günü EYT meclisten geçerek yasallaştı ve süreç başladı. Talepleri alıyoruz. Gerek e-devletten, gerekse de kendileri başvurmak suretiyle taleplerini değerlendiriyoruz. Şuana kadar 2 bin 500 civarında emeklilik başvurusu talebi aldık” dedi.

2 KİŞİ EMEKLİ AYLIĞINA BAĞLANDI

Kahramanmaraşlı bir depremzede vatandaş olmak üzere iki kişiye emekli aylığı bağladıklarını kaydeden SGK İl Müdürü Ökten, “Vatandaşlarımız panik yapmasın ve sakin olsunlar. Zaten süreç işliyor. 1 ila 30 Mart tarihleri arasında başvuru yapma arasında bir değişiklik olmuyor. Başvuru kaydı yaptıktan sonra, takip eden ay sonunda aylıkları bağlanıyor. Hiçbir hak kayıpları da olmuyor. Sonuçta ayın 30’una kadar başvuru süreleri var. Hiç kuruma gelmeden ve e-devlet üzerinden www.sgk.gov.tr internet adresinden girip başvurularını yapabilirler. Şu ana kadar 2 bin 500’e yakın talep var. Vatandaşlar başvurularını yaptıktan sonra takip eden ay başında aylıkları bağlanacağı için hiçbir kayıpları da olmaz. Yeter ki borçlarını ödemiş olsunlar ve Bağ-Kur borçları kalmasın” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.