“67 Kişilik ekibimizle 22 can kurtardık”

Hayrat İnsani Yardım Derneği Batman Şube Temsilcisi Abdullah Temiz,  Batman Hayrat Arama Kurtarma olarak 67 kişilik ekipleriyle, depremin ilk anından son enkaz çalışmasına kadar faaliyette bulunduklarını belirtti.

“67 Kişilik ekibimizle 22 can kurtardık”
Yayınlama: 01.03.2023 15:55:03
165
A+
A-

 “DİYARBAKIR’DA 18 CAN KURTARDIK”

Depremin ilk saatlerinde AFAD koordinesinde Diyarbakır’daki enkazlara müdahale ettiklerini kaydeden Şube Başkanı Temiz, “Diyarbakır’da cezaevi yanında bulunan 9 katlı binanın enkazına müdahaleye gittik ve 18 can kurtardık. Ayrıca hayatını kaybeden vatandaşlarımızı da oradaki enkazdan çıkardık” dedi.

“ADIYAMAN’IN HER BÖLGESİNDE FAALİYET GÖSTERDİK”

Diyarbakır’daki 36 saatlik enkazlara müdahale çalışmalarından sonra Adıyaman’a geçtiklerini hatırlatan Başkan Temiz, “Tam teçhizatlı olarak Adıyaman’daki enkazlara da müdahale ettik. 8 araç ve 67 kişilik arama kurtarma ekibimizle gece- gündüz demeden enkazlara müdahale çalışması gerçekleştirdik. Adıyaman’ın tüm bölgelerinde faaliyetlerimizi devam ettirdik. 4 kişi canlı olmak üzere yüzlercesini enkazların altından çıkardık. Adıyaman’daki son enkaz faaliyetine kadar çalışmalarımızı sürdürdük” diye konuştu.

“HATAY’DA 9 GÜNLÜK ENKAZ ÇALIŞMASI YAPTIK”

Adıyaman’dan sonra ekip olarak depremlerin en çok sarstığı ve büyük yıkımlara uğrattığı illerden olan Hatay’a intikal ettiklerini belirten Temiz, “Hatay’daki enkazlara da müdahale ettik. 9 günlük faaliyetimizde son ana kadar enkaz çalışması yapmış bulunmaktayız. Orada yapmış olduğumuz enkaz çalışmalarından sonra memleketimize döndük” dedi.

“AŞEVLERİMİZ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR”

Deprem bölgelerinde yapmış oldukları arama kurtarma çalışmalarından sonra Batman’a dönüş yaptıklarını kaydeden Başkan Temiz, “Memlekete döndük ama aş evlerimiz deprem bölgeleri için mobil hizmet vermeye devam ediyorlar. Bu enkaz çalışmalarının bitiminden sonra insani yardım olarak da faaliyetlerimiz Ramazan’dan sonraya kadar devam edecek. Şuan lojistik depolarımız, sabit aşevlerimiz ve 6 adet mobil aşevi araçlarımızla vardiyalı bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Genel merkezimiz koordinesinde bulunan bütün illerin temsilcilikleri şuan vardiyalı bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

“ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTIK”

Batman ekibi olarak, insani yardımlar konusunda da Ramazan ayının sonrasına kadar hem gıda, hem giyim hem barınma yardımının yanı sıra, eğitim çalışmalarıyla ilgili faaliyetlerine devam edeceklerini ifade eden Başkan Temiz, “Elhamdülillah Batman’daki hayırseverlerimiz büyük bir destek verdi. Ayrıca TPAO’nun da destekleri oldu. Bize birçok malzemenin temin edilmesini sağladılar. Arama kurtarma ekibi olarak depremzede çocukların moral ve motivasyonunu sağlamak için, deprem bölgesindeki çocuklara oyuncak ve pamuklu şeker dağıtımı gerçekleştirdik. Çocukların moralini iyi tutmak ve motivasyonlarını sağlamak amacıyla bu hizmeti de gerçekleştirdik” diye konuştu.

“İNSANİ YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Hayrat İnsani Yardım olarak da yardım faaliyetlerine devam edeceklerini kaydeden Başkan Temiz, “Ramazan boyunca ve sonrasına kadar gerek bayramlık elbiseler olsun, gıda ve giyim olsun, yiyecek-içecek ve sıcak yemeklerimizle faaliyetlerimiz inşallah devam edecektir. Batman olarak deprem bölgesine 3 tır dolusu insani yardım malzemesi gönderdik ve 1 tır daha bölgeye göndereceğiz” diye konuştu. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.