Anadolu el sanatları sergisi açıldı

Batman Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan eserleri kapsayan ‘Geçmişten Günümüze Anadolu El Sanatları’ sergisi TED Batman Kolejinde açıldı.

Anadolu el sanatları sergisi açıldı
Yayınlama: 28.03.2023 16:22:11
Düzenleme: 28.03.2023 19:28
162
A+
A-

Sergide Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Sanat Tarihi ile Kültür Varlıkları ve Koruma Onarım bölümlerindeki öğrencilerin yaptığı 182 adet eser sergilendi. Minyatür, ikono, hat, tezhip, marketry, dekopaj, yakma kalem işi, fresk, seramik ve idoller gibi eserlerden oluşan 182 çalışma ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı. Sergiye Batman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Necmettin Sezgin ve Prof. Dr. Rohat Cebe, Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Akıllı, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Kurtaran, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Kusen,  TED Batman Koleji Müdürü Hasan Erdal, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“HEDEFİMİZ ESERLERİMİZİ TANITMAK”

Sergideki amaçlarının tarihi eserlerdeki onarılması gereken kısımların onarılması ve bu alanda yapılacak çalışmalara ışık tutmak adına yapılmış eski çalışmaların olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Sezgin, “Bu çalışmalar üniversitemizin atölyelerinde öğrencilerimizin el emekleriyle, Dr. Öğretim üyesi Hüseyin Akıllı hocamızın öncülüğünde ortaya çıkan eserlerdir. Bu eserlerimizi Batman halkına ve Batman’da yer alan bütün öğrencilerimize tanıtmak” dedi. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.