Batman Basın Konseyi yeni başkanını seçti

Batman Basın Konseyi hafta sonunda kongreye gitti.

Batman Basın Konseyi yeni başkanını seçti
Yayınlama: 05.03.2023 13:54:37
Düzenleme: 05.03.2023 16:10
118
A+
A-

Batman-Siirt Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavir Bölge Odasında yapılan kongreye ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, Batman Basın Derneği Başkanı Cebrail Uyanık, davetliler, Batman’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı. Batman Basın Konseyi’nin tek listeyle gidilen kongresinde Nedim Arslan Başkan seçildi.

“HER GÜZEL BİR BAŞLANGICIN BİR SONU DA VARDIR”

12’ncisi yapılan kongrede Divan Başkanlığına ASKON Batman Şube Başkanı Selman Nasıroğlu, eğitimci Ramazan Bozkurt, iş insanı Kenan Nasıroğlu ve Batman Deva Partisi il yönetiminden Sadettin Vergili seçildi.  Batman Basın Konseyi Başkanı Ercan Arslan, faaliyet raporunu sunumunu yaptı. Denetim kurulu ve mali rapor okunarak kabul edilmesinin ardından bir konuşma yapan Başkan Ercan Arslan şunları söyledi: “Göreve ilk gelirken tüzük değişikliğine giderek 2 dönem şartı getirdik ve bugünde görevimizin sonuna geldik. Her güzel bir başlangıcın bir sonu da vardır. Görev aldığımız süre zarfında konseyimizi kurumsal bir yapıya getirdik. Bu yılda ikincisini gerçekleştirdiğimiz yılın başarılı gazeteciler yarışması düzenledik. Bunu bir gelenek hale getirdik. Umarım bizden sonra da görev alacak arkadaşlar bu geleneği sürdürür. Bugün görevimiz bitiyor diye konseyimizi yalnız bırakmayacağız. Bize ne zaman ihtiyaç duyulursa her zaman hazırız. Her ne kadar gazetecilik mesleği itibar kaybediyorsa, cazibeliğini yitiriyorsa, biz basın mensuplarına düşen en önemli görev bu kötü gidişi tersine çevirmek için gayret göstermektir. Gazeteciliği ayakta tutan ve gelecekte daha iyi noktalara taşıyacak en önemli özellik ise yine bu özel mesleğin hakkını veren meslektaşlarımız olacaktır. Gazeteciliğe emek veren, değer katan, katkı sunan, bedel ödeyen meslektaşlarımıza buradan şükranlarımı gönderiyorum. Konseyimizin bu günlere gelişine katkı sunan her kim varsa, dernek üye ve yöneticilerimize, bugünün şartlarında bu yanımızda olan, destek olan, meslektaşlarımıza, dar günümüzde hemen koşup yanımızda olan dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yeni seçilen arkadaşlara da başarılar diliyorum” dedi.

“TÜM EMEKÇİLERİN YANINDA OLACAĞIZ”

Batman Basın Konseyi’nin seçimlerine tek listeyle gidilirken Başkanlığa Nedim  Arslan yönetim kurulunu ise  Murat Ezgin, Vedat Aker, Veysi Arslan, Orhan Turan, Faysal Adanır ve Mustafa Seven  olarak belirlerken, Salih Seyhan Alaeddin Atakul ve Ekrem Turgut ise denetim kurulunu getirilirken, disiplin kurulu Ekrem Aktaş, Osman Arslan ve Yahya Çiftçi olarak belirledi. Yapılan kongrenin ardından Başkanlığa seçilen Nedim Arslan, “Hedefimiz Batman Basın Konseyi’ni daha da iyi bir yere getirmektir. Derneğin kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen ve bugünlere getiren tüm yönetimlere huzurunuzda teşekkür ediyorum. Yeni yönetim olarak kentin sorunlarının yanı sıra mesleki sorunlara duyarlı olacağımızı belirtmek istiyorum. Batman basınının gür sesi olan tüm emekçilerimiz ve gazetecilerin yanında olacağımızın altını çizmek istiyorum. Batman basınının saygın kuruluşlarından olan derneğimize katkı sunmanın çabası içerisinde olacağımızı el birliğiyle Batman Basın Konseyi’ne değer katmak ve her yerde en iyi şekilde temsil edilmesi için tüm çabayı sarf edeceğiz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.