“Batman’da sadece 95 kiralık ev var”

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afetzedelerin akın ettiği Batman’da, kiralık dairelerde konut sıkıntısı başladı. Yaklaşık olarak 700 bin nüfuslu Batman’da sadece 95 kiralık daire kaldı.

“Batman’da sadece 95 kiralık ev var”
Advert
Yayınlama: 15.03.2023 18:48:07
Düzenleme: 15.03.2023 21:14
1.092
A+
A-

“MÜSTAKİL DAİRELERE YÖNELME VAR”

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası binlerce afetzede, Batman’a geldi. Binlerce kişi, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirilirken, birçoğu da kiralık ev arayışına girdi. Gayrimenkul uzmanı Alaaddin Okçu “Depremden sonra kente gelen depremzedelere ikamet etmeleri için yeterince konut bulamadık. Zaten depremden önce de kiralık ev sıkıntımız vardı. Batman genelinde şuan 95 tane kiralık daire mevcut. Bunlardan sadece 3 tanesi müstakil. İnsanların çoğunlukla müstakil daireye yöneldiğini görüyoruz. Müstakil daire bulamayan arkadaşlarımız müstakil parseller hobi bahçelerinde tiny house tarzında yapılacak olan küçük dairelere yöneliyor. Hayatlarını müstakil olan dairede geçirmek istiyorlar” dedi.

“KİRALARDA HAFİF YÜKSELME OLDU”

Deprem sonrasında kiralarda hafif bir yükselmenin olduğunu belirten Okçu, “Elimizden geldiğince kira fiyatlarını minimize ettik. Biz isteriz ki kentimize gelen misafirlerimize mümkün mertebe daha da yardımcı olalım. Bu bizim insanlık görevimizdir. Şehrimizden fay hattı geçmiyor. Batman bu konuda güvenli bir şehir, ama bu tedbir almamak anlamına gelmiyor. Binalarımızı deprem yönetmeliklerine ve standartlara uygun yapmalıyız” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.