“Bingöl depremine hazırlanmalıyız”

Akademik Odalar Platformu tarafından Batman Barosu Staj Eğitim Merkezi salonunda ‘Batman depreme hazır mı?’ konulu basın açıklaması yapıldı.

“Bingöl depremine hazırlanmalıyız”
Yayınlama: 09.03.2023 17:44:41
327
A+
A-

Batman’da 6 akademik oda olarak bir araya geldiklerini belirten Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, “Batman Barosu, Batman Eczacılar Odası, Mimarlar Odası Batman Şubesi, Mali Müşavirler Odası, Batman Tabipler Odası ve Batman Diş Hekimleri Odaları olarak bir araya geldik. Amacımız yaklaşan Bingöl depremine Batman’ın hazırlanması ve olası bir Bingöl depreminde can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi. Bu amaçla ilimizde görevli kamu kurumlarına çağrıda bulunmak istiyoruz” dedi.

KURUMLARA AÇIK ÇAĞRI…

Basın açıklamasını okuyan Mimarlar Odası Şube Başkanı Vahdettin Tüzün, “İlimizde de şiddetli bir biçimde hissedilen depremde birçok bina hasar görmüştür. Bilim insanlarının işaret ettiği Bingöl depremi nedeniyle ilimizin depreme ne kadar hazırlıklı olduğunu tartışma ve bu deprem gerçeğini ilimizi hazırlama gereği bulunmaktadır. Bu noktada ilimizdeki yapıların olası Bingöl depremine ne kadar hazırlıklı olduğu konusunda derin endişelerimiz bulunmaktadır. Bu nedenle Akademik odalar olarak; Batman Belediyesi bünyesinde ‘Afet ve Acil Müdahale İşleri Müdürlüğü’nün kurulmasını, imar barışından faydalanan yapıların bina performans raporlarının Batman Belediyesi tarafından veya yapı kayıt belgesi alan taşınmaz sahiplerince arşivlenmek üzere ivedilikle yapılması ve halkın erişimine açılması, yıkımların yaşandığı bölgelerin ticari alanlarında kolon kesme fillerine rastlanıldığından ilimizde zemin katı ticari, zemin üstü konut olarak kullanılan yapıların incelenerek bina performans raporlarının hazırlanması şeklindeki kısa ve orta vadede gerçekleşmesini beklediğimiz öneri ve çağrılarımızın gereğini talep ediyoruz. Bu konularda üzerimize göreve ve işbirliğine açık olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.