“Boru hatları Batman çayından taşınmalı”

Boru hattında sızan petrolün Batman Çayı ile Dicle Nehrini siyaha boyadığını belirten Batman Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Vahdettin Tüzün, akan petrol su ile birlikte yer altı sularına ve toprağa karışarak çevre katliamına neden olduğunu kaydetti.

“Boru hatları Batman çayından taşınmalı”
Advert
Yayınlama: 26.03.2023 15:27:19
169
A+
A-

“TEHLİKENİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ”

Çevreye yayılan petrol suyu, toprağı ve yer altı sularını kirleterek doğa katliamına neden olduğunu belirten Batman Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü Vahdettin Tüzün, yaşanan bu çevre katliamı ile ilgili önlem alınarak petrol boru hatlarının taşınması gerektiğini vurguladı. Tüzün, “Boru hatlarının Batman çayından geçmesi son derece tehlikeli durumlar oluşturmaktadır. Bu tehlikenin önüne geçmek için boru hatlarının taşınması kentin geleceği açısından zorunludur. Batman Çayı ile Dicle Nehri’nde oluşan kirlilik ile ilgili çalışma yapılmadığı da tarafımızca gözlemlenmiştir. Tüm dünyada olduğu gibi petrol suya karıştığı anda hızlı bir şekilde yayılmakta ve doğaya uzun yıllar süren zararlar vermektedir” dedi.

“İHMALİ OLANLAR HESAP VERMELİ”

Alınan önlemlerin yetersizliği yüzünden çevre tahribatının boyutları tespit edilemediğini belirten Tüzün, sözlerini şöyle sürdürdü: “Valilik tarafından yapılan açıklamada bile köylülerin ihbarı ile bilgi alınmış ve vanaların kapatıldığı belirtilmiştir. Sızıntının ne zaman başladığı ve Batman Çayı’na ne kadar petrol aktığı yetkililer tarafından açıklanmamıştır. Olayla ilgili etkin ve şeffaf bir soruşturmanın yapılarak kamuoyuna bilgi verilmesi gerekmektedir. İhmali olan kişi ve kurumların kanun önünde hesap vermesini ve boru hatlarının Batman Çayı’ndan taşınmasını talep ediyoruz. Kamuoyu adına konunun takipçisi olacağımızı ve Batman Çayı ile ilgili korunma altına alınması için mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek isteriz” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.