“Bu duyarlılık takdire şayan”

Batman Umut Kervanı Derneği, basın mensuplarıyla bir araya gelerek depremin olduğu 6 Şubat’tan bugüne kadar yapmış oldukları yardımlar ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Bu duyarlılık takdire şayan”
Advert
Yayınlama: 02.03.2023 18:04:01
149
A+
A-

BATMANLILARIN YARDIM HASSASİYETİ…

Yaşanan büyük depremden sonra insanların kardeşlik ve yardımlaşama konusunda yekvücut olduğunu belirten Batman Umut Kervanı Derneği Başkanı Salih Güzel, Batman halkının yardım konusundaki duyarlılığı, yardımseverliği ve kadirşinaslığının takdire şayan olduğunu kaydetti. Batman Umut Kervanı olarak 6 Şubat tarihli deprem faaliyetlerini basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Güzel, “Bizlere yapılan ayni ve nakdi yardımlarla şuana kadar 20’si tır olmak üzere toplam 26 insani yardım aracını depremin yaşandığı bölgeye gönderdik. Bu araçlarımızdan 6 tır ile 3 küçük araç Adıyaman’a gönderilirken sırasıyla 3 tır ve 3 küçük araç Malatya’ya, 3 adet Kahramanmaraş’a, 3 adet Gaziantep’e, 3 adet Suriye, Hatay ve İskenderun’a gönderildi. Batman’a deprem bölgesinden gelen depremzedelerin 1054 müracaatla 4996 kişinin ev eşyasından, giyim ve gıdasına kadar kendilerine insani yardımda bulunuldu. Depremzede kardeşlerimize ücretsiz olarak evlerini tahsis etmek isteyen 27 hayırsevere aracılık yaparak, depremzede kardeşlerimizin evlere yerleşmesine aracı olduk” dedi.

“AFAD’LA KORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ”

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalarını AFAD Koordinasyonunda gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Güzel, “Bu şekildeki çalışmamız halen devam etmektedir. Adıyaman’da insani yardım faaliyetlerimizle birlikte 24 saat sıcak yemek ikramlarımızla günlük 25 bin kişilik sıcak yemek, haftada 25 kişilik üye ve gönüllümüzle destek veriyoruz. Malatya merkezde Batalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde ve Doğanşehir’in Erkenek beldesinde 3 ayrı noktada günlük 8 bin kişilik sıcak yemek, haftada 50 üye ve gönüllümüz ile destek veriyoruz. Kahramanmaraş’taki Umut Kervanı koordinasyon merkezine haftalık 25 kişi ile insan kaynakları desteği sağlıyoruz” diye konuştu.

“YARDIMLARIN DEVAMLILIĞI ÖNEMLİDİR”

Acıları paylaşıp, yaraları birlikte sarmaya devam ettiklerini belirten Başkan Güzel, “Yardımların devamlılığı önem kazanmakta, bunda en önemli olan temel beslenme gıda yardımlarının sürmesi ve hijyen ihtiyaç ve koşullarının gerekliliğidir. Yakın vadede Ramazan bayramının sonuna kadar, orta vadede 6 ay, daha uzun vadede ise 2023 yılının sonuna kadar deprem bölgelerinde kurduğumuz aş evi ve sosyal ihtiyaç merkezleri ile depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek sureti ile onlara karşı insani sorumluluklarımızı yerine getirmeye ve yaralarını sarmaya çalışacağız. Tabi deprem bölgesinde ki bu yardım çalışmalarımızda, hayırseverlerimizin, varlıklı iş adamlarımızın yapacakları bağışlarla orantılı olarak gerçekleşecektir. Bu anlamda deprem bölgesindeki yaralarımızı birlikte sarabilmek adına başta varlıklı iş adamlarımız ve tüccarlarımız olmak üzere tüm halkımızın zekat, fitre sadakası, her türlü yardım ve bağışlarına talibiz. Yaşanan depremler ve sarsıntılarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. Rabbim bu acıları bir daha bizlere yaşatmasın” dedi. Haber- Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.