Depremzedeler için Batman ‘TEK SES TEK YÜREK’ oldu

Depremzedeler için Batman ‘TEK SES TEK YÜREK’ oldu
Yayınlama: 10.03.2023 16:25:56
147
A+
A-

 

Batman Valiliği öncülüğünde 10-12 Mart 2023 tarihleri arasında Atatürk Parkı’ndaki etkinliğe Batmanlılar yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Batman Belediyesi ile İl Özel İdaresi’nin yanı sıra Batman’da bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar, Dernek, Vakıf, İş İnsanı ve esnafların yer aldığı ‘Tek Ses Tek Yürek’ adlı kermes programına tüm Batmanlılar davet edildi. 6 Şubat 2023 tarihinde  Kahraman merkezli meydana gelen  iki yıkıcı depremin ardından 11 ilde bulunan afetzedeler yararına düzenlenen program Batman’da geniş yankı uyandırdı. 10-12 Mart 2023 tarihleri arasında Atatürk Parkı’nda Afetzede vatandaşlar için yapılan etkinliğin mottosu ‘Batman Tek Ses Tek Yürek’ olurken, programa Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp ve Vali Yardımcısı Kadir Kılıç da katıldı.

KERMES 3 GÜN SÜRECEK…

‘Tek Ses Tek Yürek’ programına katılan Vali Yardımcısı Kadir Kılıç. “Valiliğimiz bünyesinde, Belediyemizin katkılarıyla ülkemizde yaşanan elim afet nedeniyle yaraların sarılması noktasında bir nebze olsun katkıda bulunmak, hem kamu kurumlarımız, hem STK’larımız, hem de Batman’ın yüce gönüllü insanları ve hayırsever vatandaşlarımızla beraber el ele vererek inşallah güzel bir organizasyon sağlayıp, kardeşlerimize deprem bölgelerine yardım ulaştırmak amacıyla 3 gün sürecek kermes ve bir dizi etkinlikten oluşan bu faaliyeti, ‘iyilik buluşmamız’ın açılışını yaparak başlıyoruz. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kıymetli hemşehrilerimizin de inşallah ilgi ve destekleriyle bu süreci yönetebilmeyi, el ele, yürek yüreğe, omuz omuza vererek bu zor günleri de aşabilmeyi inşallah hep beraber göreceğiz. Şimdiden katkı sunacak ve katkısı bulunmuş olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu kermesimizin gelirleri burada toplanacak. Tabi bir takım ayni yardımlara da açığız. Sadece bir alım şeklinde değil, toplanan hem nakdi yardımlar hem de ayni yardımlar inşallah deprem bölgelerine AFAD Başkanlığımız organizasyonunda ulaştırılacak. Depremzede kardeşlerimize ulaştırılması yönünde bir çalışma yönetiyoruz. Güzel bir sonuç elde edeceğimizi inanıyorum” dedi.

“İYİLİK HAREKETİNE HERKESİ BEKLİYORUZ”

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in eşi Dr. Ayten Canalp ise yaptığı konuşmasında, “Bütün hemşehrilerimizin az-çok demeden, herkesi kermesimizde iyilik hareketine davet ediyoruz. Hafızalarımıza ve kalplerimize kazınan bu felaketin izlerini silmek ve yaraları sarmak için birlik içinde birbirimize dayanak olarak, el ele vererek, kenetlenerek, ‘Tek Ses Tek Tek Yürek’ diyerek bu zorlu günleri aşacağımıza yürekten inanıyoruz. Afetzedelerimizin umutla uzanan ellerini, her zaman Batman olarak tutmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki hepimizin malumu acılar paylaşıldıkça, iyilik ve merhametle hafifletilir. Bende sizlerin aracılığınızla kadirşinas Batman halkına en kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum. Esnafıyla, kurumlarıyla, STK’larıyla, iş insanlarıyla öyle yoğun bir ilgi gösterdiler ki iyilik hareketimize, hepsine gönülden şükranlarımızı sunuyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar. İnşallah ülkece, milletçe bu zorlu günleri birlik ve beraberlik olmanın verdiği güçle hep birlikte atlatacağız. Hep birlikte bu felaketin yaralarını sarıp iyileştireceğiz” şeklinde konuştu. Depremzedeler yaralarına 3 günlük düzenlenecek programdan elde edilecek gelirler ihtiyaç sahiplerine gönderilecek. Haber-Recep Akın

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.